כאבים בירכיים-טרוכנטריק בוריסיטיס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

11/03/2018 | 12:31 | מאת: רפאל רפאלי

שלום רב אני בן 79 ,בריא,ללא עודף משקל ועושה יום יום תרגילם לכל חלקי הגוף. מזה יותר מ 10 שנים אני סובל מכאבי ירכיים,בעליה במדרגות וגם בעת שינה על הצד,דבר שגורם לי להתעורר מספר פעמים ולהתהפך לצד השני. בשנתיים האחרונות עשיתי צילומי רנטגן ונמצא שהסחוס בסדר ,והרופא קבע שיש לי טרוכנטריק בוריסיטיס.במשך השנתיים קיבלתי 4 פעמים זריקות סטרואידים,אך הכאב חוזר כעבור חודש בערך. בפעם האחרונה ,אחרי שיחה מעמיקה עם רופא אורטופד,הוא אמר שיש לי דלקת וכי אין תרופה שמרפאה את הדלקת. הוא הציע לרכוש מכשיר טנס נגד כאבים,וכשלא תהיה ברירה לעשות ניתוח בשני הצדדים כדי "לגרד" את הדלקת. אני מבקש מכם עזרה : האם אמנם קשה להתרפא מהצרה הזו? עד כמה יעיל הטנס והאם אתם ממליצים על ניתוח,שנראה לי לא מסובך. בתודה מראש .

21/03/2018 | 22:51 | מאת: ד"ר עופר זקס

לצערי לעיתים מדובר בבעיה שקשה להחלים ממנה. ניתוח אינו טיפול מקובל מכיוון שלרוב ישנו שיפור ניכר בטיפול שמרני כפיזותרפיה, זריקות וגלי הלם. במידה וביצעת זריקות בלבד עד כה הייתי מנסה את הטפוים האחרים כולל טיפולי רפואה משלימה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך