8 שאלות על חיסון לשפעת + שאלה אחת על אבולה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2014 | 00:49 | מאת: תמי

1. מי אינו זקוק לחיסון? 2. האם יש צמחי מרפא או תוספי תזונה שיכולים להוות תחליף יעיל לחיסון? 3. מהן תופעות הלוואי הקשות שעלולות להיגרם מהחיסון ומה שכיחותן? 4. אם עונת השפעת נמשכת אצלנו מסוף אוקטובר עד תחילת מאי, מתי הכי כדאי להתחסו? 5. תוך כמה זמן מקבלת החיסון נרכשת החסינות נגד הידבקות? 6. תוך כמה זמן מקבלת החיסון החסינות מתפוגגת? 7. מהי מידת ההתאמה בין זני הנגיף הכלולים בחיסון וזני הנגיף שמופיעים בחורף? 8. האם מי שרגיש לביצה אסור לו להתחסן? אבולה: בסולם של 1 עד 10, מהם הסיכויים שנגיף האבולה יתפשט גם בארצות המפותחות בשנתיים הקרובות?

שלום תמי, מידע עדכני על חיסון השפעת תוכלי לקבל בתדריך החיסונים של משרד הבריאות בקישורית http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/tadrich_Chisunim.pdf 1. מי אינו זקוק לחיסון?- מי שלא נמצא ברשימה (1.1) במסמך הנ"ל. 2. האם יש צמחי מרפא או תוספי תזונה שיכולים להוות תחליף יעיל לחיסון?- אינני מכיר צמחים או תוספי תזונה כאלו. 3. מהן תופעות הלוואי הקשות שעלולות להיגרם מהחיסון ומה שכיחותן? במסמך שפרסם משרד הבריאות ב- 2009 (בקשר לחיסון כנגד שפעת החזירים דאז), תוארו תופעות הלוואי הבאות: תופעות מקומיות שכיחות כגון אודם, נפיחות, שטפי דם ו/או קשריות תת עוריות, וכאבים במקום ההזרקה; ותופעות כלליות שכיחות כגון חום, הרגשה כללית רעה, חוסר תיאבון, חולשה, עייפות, הזעה, צמרמורת, כאבי ראש, כאבי שרירים, וכאבי פרקים. תופעות אלו- שחולפות בד"כ בתוך יום יומיים- עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:100 ל- 1:10 מתחסנים. תופעות פחות שכיחות- פריחה וגרד שעלולות להתרחש בתדירות של בין 1:1000 ל- 1:100. תופעות נדירות- כאבי עצבים, תחושת נימול, התכווצויות, ירידה חולפת במספר הטסיות בדם ותגובות אלרגיות- לרבות הלם אנפילקטי, עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:10000 ל- 1:1000. תופעות נדירות מאד- Vasculitis עם פגיעה כלייתית, Erythema multiforme, Neuritis, Encephalomyelitis ו- Guillain-barre Syndrome. הסיכוי לכך הוא פחות מ- 1:10000. 4. אם עונת השפעת נמשכת אצלנו מסוף אוקטובר עד תחילת מאי, מתי הכי כדאי להתחסו?- תחילת אוקטובר. 5. תוך כמה זמן מקבלת החיסון נרכשת החסינות נגד הידבקות?- כשבועיים-שלושה. 6. תוך כמה זמן מקבלת החיסון החסינות מתפוגגת?- רשמית- לאחר שנה. 7. מהי מידת ההתאמה בין זני הנגיף הכלולים בחיסון וזני הנגיף שמופיעים בחורף?- ימים יגידו. 8. האם מי שרגיש לביצה אסור לו להתחסן?- ראי סעיף 2.6 במסמך שמופיע בקישורית הנ"ל. הרבה בריאות אפי

24/09/2014 | 10:44 | מאת: תמי

שאלה 7 - השאלה היא לגבי שנים אחורה, לא החורף הזה. ושכחת להתייחס לשאלה על האבולה. שנה טובה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות