אלח דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2014 | 22:52 | מאת: יוסי

שלום חולה בן 65 (ברקע דמנטי סיעודי) ביום האירוע היה עליית חום ושלשולים. הובהל לבית חולים לאחר אספירציה קשה בשינה עם כחלון וסיטורציה נמוכה. בשלב כלשהו הורדם והונשם עקב צניחה של לחץ הדם טופל באנטיביוטיקה (אינני יודע את שמה), החום החל לרדת לאחר יומיים. לאחר כשלושה ימים ללא חום, היתה עליה נוספת (לא גבוהה), וביחד עם עליית דופק ועליה בלויקוציטים. תרביות דם שנלקחו לפני כמה ימים יצאו שליליות. תרבית שתן יצא רגיש לחיידק אי קולי (דבר שכנראה הוא סוחב כבר זמן). נלקחו שוב תרביות היום. מה יכולה להיות הסיבה לעליה בלויקוציטים (כרגע זה באזור 14)? האם שלשול בפני עצמו יכול להעיד על זיהום כלשהו במערכת העיכול? איך ניתן לבדוק זיהומים במערכת העיכול? (ב US בטן נראה כיס מרה מוגדל, אך לא מודלק) ושאלה לסיום, האבחנה הראשונית היתה אלח דם, על בסיס הקליניקה החמורה שהיתה, האם יכול להיות אלח דם ללא עדות לכך בתרבית דם? תודה רבה

שלום יוסי, 1. הסיבות לחום ו/או לעליה בלויקוציטים אצל חולה סיעודי תשוש נפש המאושפז (כשהוא מונשם) בבית חולים הן רבות (מאד). 2. סיבה שכיחה (יחסית) לשלשול (ועליה בלויקוציטים) אצל חולה מאושפז: זיהום מעיים בחיידק שנקרא Clostridium Difficile. גורמים שכיחים אחרים לשלשולים הם חיידקים פתוגניים שונים כגון שיגלה, סלמונלה וקמפילובקטר. ניתן לנסות לאשר או לשלול סיבות אלו ע"י משלוח דגימת צואה ל- CDT ולתרבית. 3. יתכן מצב שבו חולה סובל מאלח-דם אך תרביות הדם שלו מדווחות כ'שליליות'. מצב זה שכיח בעיקר אצל חולים המטופלים באנטיביוטיקה בזמן נטילת התרביות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות