שינויים במפרקים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/10/2012 | 14:59 | מאת: עדי

שלום, שאלות רבות יש לי ואנסה למקדן. לפני 5 חודשים ילדתי בשבוע 24 תינוק שלא שרד, עקב "אי ספיקת צוואר רחם".זוהי הלידה הראשונה לי, אשר הגיעה לאחר טיפולי IVF למרות שלא נמצאה בעייה קונקרטית, אולם אחרי 3 שנים של נסיונות להקלט. אני בת 33 היום. לאחר הלידה נשארה שארית שלייה גדולה ועברתי היסטרסקופיה ע"מ להוציאה. לאחר מכן התפתח זיהום באגן, טופלתי ב-3 סוגים של אנטיביוטיקה שאכן לאחר כ-3 שבועות ניטרלו את הזיהום. בערך מאז הלידה אני סובלת מכאב על מפרק הפוביס, תוקף אותי לחילופין, תמיד בלילה, מעיר אותי משנתי. נשללה סימפוזיליזיס לאחר צילום וגם עקב אופיו של הכאב(בא במנוחה ולא בתנועה). מלבד זאת לפני כחודשיים החלו כאביי מפרקים במפרקי כפות הידיים. בדיקות שעשיתי הראו RF גבוה, אך שקיעה וחלבון מגיב נמוכים.IGM של EBV בורדרליין, C4-54 C3- 202 , RF-30 , שקיעה 10 ,ו-IGM של טוקסופלזמה ושל CMV שלילי.גם לופוס שלילי. מאז הכאבים והשינויים במפרקים התפשטו גם לקרסוליים לברכיים ולמרפקים. במיפוי עצמות ישנם "שינויים ניווניים קלים", אשר מאוד לא תואמים את גילי. ש.כ.י וכפות ידיים עם מפרקים בולטים והכאבים שלי תלויי תנועתיות, כל שאני עושה יותר יותר כןאב לי אחר כך. ראומטולוג שהייתי אצלו שלל RA לשמחתי, אך לא יודע לומר לי במה מדובר. כמו כן השרירים שלי מאוד נחלשו, ואני שמה לב לוורידים יותר בולטים.מאז לפני כחודשיים גם היציאות שלי יותר רכות משמעותית(אני משלשלת אך לא מיים) ועם ריח חזק במיוחד. אני לא פרנואידית, אבל אני מכירה את הגוף שלי הייטב ומשהו מאוד קשה עובר עליו! גם אורטופד עימו התייעצתי אינו יודע לאן להפנות אותי הלאה. היום קראתי על פרוו וביקשתי מרופאת המשפחה לרשום לי בדיקה לפרוו ולבדיקת צואה.סליחה על הסיפור הארוך, אני מאמינה שהכל קשור והכרחי לתמונה המלאה. שאלתי אלייך בסופו של דבר הינה, האם ישנן מחלות זיהומיות נוספות שכדאי לי לבדוק לפני שאני הולכת לראומטולוג נוסף? תודה רבה ובריאות שלמה לכולנו עדי

שלום עדי, 'מיקרובים' לא מעטים עשויים לגרום לכאבי פרקים (כאלו שגורמים זיהומים בדרכי המין, אחרים שגורמים לזיהומים במערכת העיכול, מחלת 'ליים', נגיף ה'פרוו' שהוזכר על ידך, סטרפטוקוקוס בגרון ועוד ועוד). יחד עם זאת, בד"כ מדובר בכאבי פרקים חולפים ולא במחלה כרונית. אני מסכים שהגורם המקצועי לברור בעייתך הוא/היא רופא/ה ריאומטולוג/ית (שיכול/ה גם לבדוק את הסיבות הזיהומיות שהוזכרו לעיל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות