שאלה על תמפילו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 18:02 | מאת: הריונית בפעם האחרונה

הי שוב, רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי האפשריות של תמיפלו? ומה הסכנות לעובר? תודה רבה רבה שוב :-)

שלום הריונית, להלן המידע שנמסר ממשרד הבריאות: "תופעות לוואי של 'טמיפלו': התכשיר לא נבדק בילדים מתחת לגיל שנה. תופעות הלוואי שתוארו בשכיחות של יותר מ- 1% בשימוש בתכשיר בילדים מגיל שנה ומעלה כוללות: התופעות השכיחות- הקאה (15%), שלשול (10%), דלקת של האוזן התיכונה (9%), כאבי בטן (5%). התופעות הנדירות יותר- אסטמה (כולל החמרת מחלה קיימת) (3%), בחילה (3%), דימום מהאף (3%), דלקת ריאות (2%),סינוסיטיס (2%),ברונכיטיס (2%) הפרעות באוזניים (2%), דלקת של לחמית העין (1%), דרמטיטיס (1%), הגדלת בלוטות לימפה (1%) והפרעות בעור התוף של האוזן (1%). בנוסף תוארו תופעות חריגות תוך כדי שימוש קליני של התרופה בילדים הכוללות תגובות אנפילקטיות, תגובות עוריות קשות, פרכוסים, הפרעות קצב, דימום במערכת העיכול, תגובות פסיכיאטריות הכוללות דליריום והזיות". התרופה נחשבת כבטוחה למדי עבור הנשים ההרות שצריכות לקבל אותה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות