בלוטות לימפה מוגדלות בבטן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2007 | 18:06 | מאת: גיגי

הבן שלי חייל התגייס לפני כארבעה וחצי חודשים, לפני כחודש חש כאבי בטן בבית חולים ברזילאי באשקלון, בבדיקת אולטרא סאונד נאמר לו: שבלוטות הלימפה שלו בבטן מוגדלות וכנראה יש לו וירוס.בינתיים הילד איבד חמישה קילוגרם ממשקלו אין לו תיאבון, בשבוע שעבר הוא התעלף בבסיס. לדבריו חש כבי בטן ולחץ בחזה בצד שמאל כמו כן מתלונן על כאבים באגן, לקחתי אותא למחרת שוב לבית חולים , ביקשתי שיעשו לו בירור לגבי הבלוטות בבטן האם הן כבר לא מוגדלות? אך לדאבוני סרבו, ועשו לו שם רק צילום חזה שהיה תקין ולא הבנתי כלל את הקשר שבין התלונות של הילד לבין הצילום.ההסטוריה הרפואית של הילד כוללת: ניתוח מים באשכים, שבר בעצם הבריח ופריקת כתף, בעיות אורטופדיות: עקמת, וניתיח בכפות הרגליים לצורך הארכת גידים בשל פלטפות/פלתפוס חמור מאוד, ניזקק למדרס ביומכני קבוע, בשבוע הראשון שלו בתירונות ניגנבו לו נעלי הספואט ובתוכם המדרסים והצבא אינו מוכן לספק לו מדרס שכזה אלא רק מדרס רגיל שאינו עונה על הצרכים הרפואיים של הילד כלל. וזאת למרות המלצה מרופא אורטופד מומחה משערי צדק שקבע שהילד זקוק למדרסים ביומכניים לא משהו אחר, הבן שלי משובץ כאפסנאי בשל פרופיל רפואי נמוך ונאלץ להרים ארגזים כבדים דבר שהוא מתקשה לעשות פיסית. אני מאוד מודאגת ואיני יודעת לאך לשייך את הבעייה שלו: האם אתה חושב שהיא על רקע זיהומי כל שהו ואם כן אז מה לדעתך זה יכול להיות? או שאולי זה משום שהוא כבר פרק זמן ארוך ללא מדרסים והדבר משפיע על השלד שלו ועל היציבה ותורם להרגשה כללית רעה? ישמח מאוד שתכוון אותי לכיוון כל שהו ולהחיה כל שהיא, מאוד מודה לך.

שלום גיגי, שאלה מענינת, אך לא ברור הקשר שלה למחלה זיהומית כלשהי. נסי רופא/ה פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות