דלקת שתן בהריון צמיחת תרבית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/05/2020 | 18:30 | מאת: רננה

בבדיקת שתן לפני שבוע (שבוע 31) יצא פלורה מעורבת. נערכה בדיקה חוזרת ביום חמישי האחרון. היום (שבוע 32) הגיעו תוצאות ורשום BACTERIAL INFECTIONS PSEUDOMONAS ( b/cc 50,000( רופא המליץ על טיפול בזינט פעמיים ביום 500 מ"ג, למשך שבוע. האם מסוכן להריון? יש צורך בטיפול דרך הוריד? האם לחזור על הבדיקה? אין תסמינים

שלום רננה, 1. דלקת בדרכי השתן עשויה להיות מסוכנת להריון. 2. תשובת הבדיקה שצרפת איננה חד משמעית. 3. אם אמנם יש לך דלקת בדרכי השתן, ואם אמנם היא נגרמה ע"י חיידק ה- PSEUDOMONAS, הטיפול שהומלץ לך נחשב כבלתי מתאים. הרבה בריאות אפי

18/05/2020 | 19:01 | מאת: רננה

אז מהי המלצתך? לחזור על הבדיקה? יכול להיות שזו טעות ואין דלקת? או להחליף טיפול תרופתי? במה הדלקת מסוכנת להריון?

שלום רננה, 1. דלקת בדרכי השתן אצל אשה הרה עשויה לגרום ללידות מוקדמות. 2. אני ממליץ על ביצוע תרבית שתן חוזרת (לאחר ניקוי ט ו ב של פי השופכה) + בדיקת שתן לכללית. הרבה בריאות אפי

18/05/2020 | 19:22 | מאת: רננה לשם

תודה האם עד לקבלת התוצאות להמשיך בטיפול התרופתי זינט? או שטיפול זה יכול לעשות נזק לעובר? האם ישנה דחיפות לבצע הבדיקה כבר מחר?

שלום רננה, 1. התרופה 'זינאט' נחשבת כבטוחה למדי בהריון (קטגוריה B לפי הדרוג האמריקאי). 2. אני ממליץ לך להתקשר בהקדם האפשרי עם הרופא שרשם לך את הטיפול ולהתייעץ אתו (גם בנושא מועד הבדיקה החוזרת). הרבה בריאות אפי

18/05/2020 | 20:12 | מאת: רננה

שלום ד"ר, ראשית תודה על הכל. עוד משהו אחרון- התחלתי לקחתי היום בצהריים כדור אחד של זינאט (500 מ"ג) 1. האם לקיחת התרופה שלקחתי היום תשפיע על תוצאות התרבית החוזרת? רוצה לעשות בדיקה חוזרת מחר בבוקר 2. האם להערכתך כדאי לקחת כדור נוסף היום בערב? או לחילופין להפסיק הערב ? (כדי שלא ישפיע על התוצאות) 3. במידה ולא לוקחת היום כדור נוסף, להאם להמשיך מחר את הטיפול בזינט לאחר שמבצעת את הבדיקת שתן? או לחכות לתוצאות התרבית? סליחה ממש על כל השאלות אבל אתה עוזר מאוד, מעריכה ממש! אובדת עצות

שלום רננה, 1. לקיחת ה'זינאט' עשויה להשפיע על תוצאת התרבית, בפרט אם הגורם לזיהום הוא חיידק שרגיש לתרופה זו. 2. כפי שכבר כתבתי לך, עלייך להתייעץ עם הרופא שלך בנוגע להמשך לקיחת תרופה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות