שאלה בקשר לLichenplanus ליכנפלנוס חשיפה למחלות זיהומיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2020 | 16:42 | מאת: דבי

שלום רב, אובחנתי עם Lichenplanus ליכנפלנוס, סמוך לאיבר המין. הרופא אמר שזה ממש פצע/חתך בעור - אני מרגישה זאת ויש צריבה ובערה מקומית שלא מאוד מציקה לי. הרופא נתן לי משחה קורטיקואידית והבנתי שמבחינת הפצע אין בעיה לשחות . שאלתי: אני בדרך לנופש במלון וחוששת משני דברים: 1. מכך שאם אשב בשירותים בחדר מלון ומים מהתחתית של המושב יתיזו על האזור (זה קורה הרבה) אני עשויה לחטוף וירוסים ומחלות זיהומיות (הפטיטיס, HIVׂ - למרות שאמורים לנקות שירותים במלון - סטרילי - זה לא... וכן מכך ששחייה בבריכה עשויה להיות גם כן ערוץ להדבקות מאותן מחלות זיהומיות שציינתי ואחרות. אודה על תשובתך בהקדם כי אני כבר בדרך וארצה לנפוש בלב שקט...

שלום דבי, 2. אם את חוששת להידבק במחלה זיהומית כלשהי במהלך שחיה בברכה בבית מלון- אל תשחי. 2. כדי לצמצם את סיכוייך להידבק במחלה זיהומית כלשהי במהלך שימוש בשרותים את יכולה לנקות את מושב האסלה לפני שאת יושבת עליו ואח"כ גם לשים עליו נייר מפריד. במקביל, אפשר לשים קצת נייר טואלט בתוך המים דבר המצמצם את ההשפרצה. הרבה בריאות אפי

23/02/2020 | 17:46 | מאת: דבי

תודה רבה על מהירות התשובה. השאלה היא - האם יש מקום לחשש??? מדגישה- לא חוששת מזיהום מקומי אלא מאותן מחלות שפרטתי. תודה וסליחה שאני דוחקת אותך לפינה אך חבל לי לא לשחות עד שסוף סוף יש לי הזדמנות לבריכה מקורה צמודה...

שלום דבי, 1. את לא דוחקת אותי לאף פינה, פשוט אין לי כל המלצה עבורך (בנוגע לשחייה בברכה) מעבר לזאת שכתבתי לך בתשובתי המקורית. 2. מבחינת הסתברותית, הסיכוי להידבק בנגיפי 'איידס' או צהבת B או C במהלך שחיה בברכה הוא זניח. הרבה בריאות אפי

23/02/2020 | 18:49 | מאת: דבי

אם כך, קצת מבולבת ורוצה לוודא: בנסיבות שתארתי אין להעלות את הסיכון? שוב תודה וסליחה על השאלה הנוספת.

אני לא מכיר אף אחד עם Lichenplanus שנדבק בנגיפי 'איידס' ו/או צהבת B או C במהלך שחיה בברכה של בית מלון.

24/02/2020 | 01:13 | מאת: תןדה רבה רבה

תודה רבה רבה! איך כמוך דוקטור! על הבוקר רצה לבריכה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות