אזניל- איך לנהוג??????

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2020 | 07:26 | מאת: דנה

שלום, 1. ביקשתי מהרופא אזניל וקיבלתי זטו (אזיטרומיצין). זה אותו דבר? 2. מותר לקחת את התרופה בנוכחות פלקווניל? 3. על התרופה רשום במדבקה לקחת 2 כדורים ביום למשך 3 ימים. אבל בהוראת הרופא במרשם צוין לקחת 2 כדורים ביום ה1, ובימים 2-5 כדור אחד בכל יום. 4. מעולם לא נטלתי תרופה זו. האם היא עשויה לגרום לאלרגיה? איך לנהוג? אני בהריון. תודה! מה מומלץ?

שלום דנה, 1. 'אזניל' ו'זטו' הם שמות מסחריים של אותה תרופה גנרית ('אזיטרומיצין'). 2. התרופה נחשבת כבטוחה למדי כשהיא נלקחת ע"י נשים הרות (קטגוריה B לפי ה- FDA האמריקאי). 3. יחד עם זאת, לא מומלץ לקחת אותה יחד עם 'פלקוויניל' מחשש להפרעות בקצב הלב. 4. שני המינונים המוזכרים בשאלתך הם אפשריים, כשכל אחד מהם מקובל בזיהום אחר. 5. כ ל תרופה יכולה לגרום (אצל אנשים מסוימים) לתופעות אלרגיות. הרבה בריאות אפי

17/02/2020 | 10:48 | מאת: דנה

תודה! אני לוקחת מדי יום 2 פלקווניל. לקחתי היום רק אחד לאחר האנטיביוטיקה כי לא ידעתי שלא כדאי. לא אטול פלקווניל עד גמר הטיפול. האם להערכתך נגרם נזק? מזכירה שאני הרה. 2. איזה אופן מינון אתה מציע לטור מה שכתבתי? ההוראות שונות בין המרשם למה שהודבק על האאיזה.

שלום דנה, 1. לא ברור לי משאלתך לאיזה זיהום ניתנה לך התרופה. 2. לא סביר שנגרם לך נזק עקב לקיחת כדור אחד של 'פלקוויניל' במקביל ללקיחת ה'זטו'. הרבה בריאות אפי

17/02/2020 | 18:26 | מאת: דנה

תודה! האזניל הוא לזיהום בשיגלה. יש שוני בין ההוראות במרשם לבין המדבקה על התרופה מבחינת אופן הנטילה, כפי שכתבתי בשאלה המקורית. מה המלצתך בעניין אופן נטילת 6 הכדורים? אני בהריון. תודה!

המלצתי: שני כדורים (500 מ"ג) פעם ביום למשך 3 ימים.

17/02/2020 | 19:29 | מאת: דנה

בסדר גמור. אפעל כהמלצתך. ליטול אותם יחד או אחד בבוקר ואחד בערב? ועל בטן ריקה? מודה לך!

פעם ביום (את שני הכדורים) בשעה קבועה, רצוי עם אוכל אבל לא הכרחי

17/02/2020 | 20:14 | מאת: דנה

המון תודה! ממש!

17/02/2020 | 21:25 | מאת: דנה

היום, מאחר ולא ידעתי איך ליטול, נטלתי כדור אחד בבוקר ואחד בערב. למרות זאת, מחר ומחרתיים ליטול 2 יחד?

כן

18/02/2020 | 13:09 | מאת: דנה

דר' אבקש לשאול משהו שמעניין אותי: אם עושים בדיקת צואה בשיטת pcr ואז לא רשום לאיזה אנטיביוטיקות החיידק רגיש ('שיגלה' במקרה שלי), איך יודעים איזה טיפול אנטיביוטי מתאים? אזניל היא ברירת המחדל?

שלום דנה, 'הנחת העבודה' היא שהחיידק רגיש ל'אזיטרומיצין', וזאת תרופת הבחירה בנשים הרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות