פטריה בלשון שלא מגיבה לפלוקנאזול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/02/2020 | 11:44 | מאת: דנה

שלום רב, אני סובלת מפטירה בלשון כבר כמה שנים. הרופא אישר שזה פטריה לפי בדיקה חיצונית. במשטח זה יצא שלילי. ניסיתי משחות,טיפות,ניסטטין,כדורי מציצה ופלוקנאזול 150 מג 1 בשבוע למשך 3 שבועות. ושום דבר מזה לא עזר ולא הביא אפילו לשיפור קל או זמני. הבנתי שיש סוגים שונים של פטריה בלשון שהפלוקנאזול לא משפיע על כולם. במידה והכדור הנ"ל לא השפיע איזה כדור היית ממליץ לנסות? (בדיקות כבד תקינות) רק אוסיף קצת רקע, הסיבה היא אנטיביוטיקה רבה עם תקופת מתח ושם זה התפרץ. הייתי גם אצל מומחים אאג, עור, וכולם אמרו שזה פטריה בלשון. לכן אני שואלת בתקווה שאדע מה לבקש מכיוון שהרופאים שהייתי אצלם אומרים לי שהם מכירים רק את הפלוקנאזול לטיפול בפטריה בלשון. (אין לי פטריה בנרתיק ולפי מה שקראתי זה יותר מתאים לסוג כזה של פטריה) בתודה מראש

שלום דנה, 1. לא השתכנעתי שהבעיה שלך בלשון היא פטרייה. 2. בלי קשר לכך, תרופות אפשריות לפטרת שעמידה ל'פלוקונאזול' כוללות 'ווריקונאזול', 'כספופונגין' ועוד. הרבה בריאות אפי

08/02/2020 | 16:34 | מאת: דנה

תודה דר', רציתי לשאול 1. מה יכולה להיות הבעיה בלשון אם זו לא פטריה? (אני דיי משוכנעת שאין לי בעיות בקיבה בנוסף באחד מן הנסיונות קיבלתי אומפרדקס לבדוק אם זה עוזר וזה לא עזר, רופא שיניים שלל בעיות שיניים)בנוסף, הרופא חשב שמדובר בפטריה בגלל שהיא היתה גם על אזור החניכיים העליונות (המקום שבו נוגעת הלשון) 2. האם ייתכן שמדובר בדלקת בלשון? 3. מה אפשרויות הטיפול במקרה של דלקת? בתודה מראש

שלום דנה, ל'לשון לבנה' שאיננה מגיבה לטיפול אנטי-פטרייתי מקובל יכולות להיות מספר סיבות בנוסף לפטרת עמידה, כגון עגבת Oral lichen planus, ,Leukoplakia ועוד. המלצתי- המשך מעקב, בירור וטיפול ע"י רופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

08/02/2020 | 18:56 | מאת: דנה

תודה רבה דר', אני אקבע לרופא אאג, אולם, עד שאגיע אליו, איך אפשר לבדוק אם נדבקתי בעגבת? האם ניתן לעשות זאת בבדיקת דם פשוטה דרך רופא משפחה? בגלל שאני קצת בלחץ שאולי מדובר בזה, בגלל שזה כבר נמצא מעל כמה שנים ולאחר כמה שנים התחילו לי כאבי פרקים, כאב חד שבא והולך ממוקד בראש, חוויתי ירידה בשמיעה באוזן שמאל (במעקב ע"י אאג) וכן מרגישה גם ירידה בראייה. לפי התיאור זה נראה שזה מתאים לעגבת? בנוסף לא זכור לי שחוויתי פריחה כלשהי בשנים שקדמו, אבל כן היה לי פצעון קטנטן באיזור הנרתיק שעבר. אבל חייבת לציין שבאותה תקופה שזה הופיע בלשון לפני כמה שנים, לא קיימתי יחסי מין מעל 4 שנים לפני כן ועד שזה הופיע בשום צורה. אשמח לדעתך בתודה

שלום דנה, קיימות בדיקות דם שונות לעגבת. רופא/ת המשפחה שלך אמור/ה לדעת מה לשלוח. הרבה בריאות אפי

08/02/2020 | 19:27 | מאת: דנה

תודה דר' ברשותך עוד שאלה, נכנסתי לארכיון בדיקות הדם שלי, לפני 5.5 שנים עשיתי בדיקות לאיתור זיהומים שעושים לכל מי שרוצה להיכנס להריון. יש בדיקה שעשיתי Treponema scr./tpha בשנת 2014 והיא יצאה שלילית. במידה והבעיה בלשון כבר היתה קיימת אז מעל שנתיים. האם ניתן לומר שהבעיה אינה קשורה לעגבת? בתודה מראש, ושבוע טוב

08/02/2020 | 19:31 | מאת: יוסי

את גם יכולה לנסות לפנות למומחה לרפואת הפה.

לא

מנהל פורום מחלות זיהומיות