SHIGELLA בהריון- מה עושים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/01/2020 | 13:38 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני נעזרת רבות בתשובותיך ואשמח ברשותך להסתייע בך גם הפעם. אני בשבוע 16 להריון. לפני 4 ימים, בעקבות חום ושלשול רירי פניתי למוקד. קיבלתי מיד מוקסיפן 3 פעמים ביום לשבוע. לא ערכו לי כלל בדיקות. לאחר יומיים ביצעתי תרבית צואה והתוצאה- שיגלה. שאלותי: 1. האם החיידק מסוכן לעובר? 2. האם הטיפול האנטיביוטי נכון עבורי או שהיית ממליץ על טיפול אחר? (אני ביום הרביעי מתוך 7 לנטילת מוקסיפן ). אודה מאד להנחייתך. תודה רבה!

שלום עדי, 1. זיהום מעיים שנגרם ע"י 'שיגלה' עשוי להיות מסוכן לאשה הרה. 2. בד"כ 'מוקסיפן' א י נ נ ה נחשבת כתרופה מומלצת לזיהום כזה. יחד עם זאת, אם ביצעת תרבית צואה, אמור להיות בידיך 'אנטיביוגראם' ובו רשומות האנטיביוטיקות שאליה רגישה השיגלה "שלך". הרבה בריאות אפי

29/01/2020 | 15:52 | מאת: עדי

תודה! הסיכון עליו דיברת הוא לאם או לעובר? אודה לפירוט...

הסיכון הוא להריון

29/01/2020 | 17:06 | מאת: עדי

במובן של סיבוכים עקב התייבשות או במובן של נזק התפתחותי לעובר? מאד חשוב לי להבין באופן ספציפי. תודה.

שלום עדי, החיידק א י נ נ ו נחשב כטרטוגני (דהיינו ככזה הגורם לפגיעה בהתפתחות העובר) אך המחלה אצל האם (חום, התייבשות וכד') עשויה לסכן את ההריון. הרבה בריאות אפי

29/01/2020 | 17:53 | מאת: עדי

תודה ד"ר! כמה זמן אני נחשבת כמדבקת? הסיפור החל ביום שישי האחרון. ממוצש נוטלת מוקסיפן (כי סה מה שנתן לי הרופא במוקד..)

שלום עדי, את נחשבת כמדבקת כל עוד תרבית הצואה שלך היא חיובית. ובהתחשב בכך שאת לא מטופלת כהלכה זה עשוי להמשך עוד מספר ימים. הרבה בריאות אפי

29/01/2020 | 19:50 | מאת: עדי

תודה! בתרבית stoole patogens כתוב כך: Shigella sp. (DNA) אני לא מוצאת שם סוגי אנט'. תוכל בבקשה לכתוב איזה סוג מומלץ לאור ההריון והמינון הנדרש? המון תודה.

שלום עדי, בנשים הרות אפשר לטפל בזיהום מעיים שנגרם ע"י חיידק ה'שיגלה' ב'אזיטרומיצין' במינון 500 מ"ג פעם ביום למשך 3 ימים. הרבה בריאות אפי

30/01/2020 | 20:38 | מאת: עדי

דר' רופא המשפחה מבקש שאמשיך עם המוקסיפן עד תום הטיפול כי לדבריו אני משתפרת. אמנם אין חום, שיפור מסוים ביציאות וירידה בתדירות שלהן. אבל, לפני כל יציאה ובמהלכה אני חווה כאבי בטן חזקים נורא. ממש סבל. 1. להערכתך כדאי שאתעקש על טיפול באזניל? מזכירה שאני בשבוע 16 בהריון. 2. אם נטלתי 5 ימים מלאים מוקסיפן מתוך 7, מתי ניתן לעבור לאזניל? יש לסיים קודם את כל ימי המוקסיפן? תודה ענקית.

שלום עדי, 1. רוב האנשים שנדבקים ב'שיגלה' במעיים מחלימים באופן עצמוני (דהיינו, גם ללא טיפול אנטיביוטי). 2. כדי לדעת בוודאות האם כדאי לך להחליף את הטיפול האנטיביוטי עלייך לבצע תרבית צואה חוזרת. הרבה בריאות אפי

30/01/2020 | 21:57 | מאת: עדי

ד"ר, אני מבקשת להודות לך על התשובות המפורטות. עזרת לי מאד. המון תודה ובריאות!

מנהל פורום מחלות זיהומיות