בדיקות לעובדת זרה למחלות מדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/12/2019 | 22:30 | מאת: רועי

שלום רב, אצל אמא שלי התחילה לעבוד עובדת זרה מהפיליפינים (היא גרה אצלה). יש לי ילדים קטנים (כולל תינוק) ואנחנו היינו מעוניינים שהיא תעבור בדיקות רפואיות לוודא שאינה חולה במחלה מדבקת. יש לי 2 שאלות: 1. מבדיקה באינטרנט, מצאתי רשימה לא רשמית של בדיקות שהעובדת יכולה לעבור. שאלתי היא האם יש בדיקה שלא צויינה כאן והאם הרשימה אכן ממצה: איידס, צהבת A, צהבת B, עגבת, זיבה, שחפת, מלריה. 2. אשתי דואגת מאוד כיוון ששאר בני המשפחה לא חושבים שזה חשוב שהעובדת תיבדק בכלל. במידה והיא לא נבדקת ואכן חולה באחת מהמחלות הללו, כמה זה מסוכן לבוא לבקר את אמא יחד עם הילדים והתינוק? תודה רבה מראש

שלום רועי, מכל המחלות המתוארות בשאלתך, רק שחפת נחשבת כמדבקת "דרך האוויר", ורק צהבת A עוברת דרך ידיים מזוהמות ומזון שהוכן ע"י חולה. כל השאר מחייבות מגע מיני או מגע בין דם לדם או עקיצות יתושים המעבירים דם מאחת לשניה- שלושה תרחישים הרבה פחות סבירים בין אשה זקנה לבין המטפלת הפיליפינית שלה בישראל. הרבה בריאות אפי

08/12/2019 | 07:12 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר. אשתי מאוד בלחץ. האם זה סביר לבקש ממנה לעבור בדיקות אלה? אם יש יתוש בדירה של הסבתא והוא יעקוץ גם את העובדת וגם את הילדים שלנו, האם הם יכולים אכן להידבק כך באיידס?

שלום רועי, 1. תצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. 2. נגיפי 'איידס' לא עוברים מאדם לאדם דרך עקיצות יתושים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות