פטריה בלשון חשש לקנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2019 | 17:21 | מאת: קרן אור

לאחרונה נמצאה פטריה בלשון וכעת קיים החשש שיש לי קנדידה. במהלך עשור אני סובלת מבעיות עיכול, פתאום התגלו רגשיות למאכלים שטרם לא היו, דלקות שתן חוזרות, תשישות מתמידה, מפרקים על הפנים, נזלת כרונית, חוסר שינה, לחץ, וקושי בליעה מפעם לפעם. מה עושים עם זה? הטיפות שנתנו לי כן שיפר את מראה הלשון אך עדיין קיים קושי לבלוע ואני פוחדת לאכול מוצק כבר שבועיים אני חיה על נוזלים. לבקש בדיקה ספציפית כי כרגע הכל בסימן שאלה? מה מומלץ לאכול ומה לא עם פטריה בלשון? תודה

שלום קרן אור, 1. בפטריה בלשון אפשר לטפל בתרופה אנטי-פטריתית, כגון 'פלוקונאזול'. 2. בזיהומים חיידקים חוזרים בדרכי השתן ניתן לטפל באנטיביוטיקות מתאימות (לפי רגישויות החיידקים). 3. את הסיבה לתלונותייך האחרות ("רגשיות למאכלים שטרם היו, תשישות מתמידה, מפרקים על הפנים, נזלת כרונית, חוסר שינה, לחץ, וקושי בליעה מפעם לפעם") מומלץ לך לברר בעזרת רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות