הרפס גיניטלי בהריון ומינון אציקלוביר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/01/2019 | 22:40 | מאת: דיקלה

שלום, אני שבוע 27 להריון תאומים, היום עשו לי בדיקה סוף סוף אחרי תלונות רבות מהצד שלי על כאבים ושריפה במתן שתן והרופאה חושדת שיש לי הרפס באיבר מין, היא לקחה דגימה מהמקום (תרבית) והתשובה רק עוד 4 ימים, בזמן הזה ליתר ביטחון אפילו שעדיין אין תשובה וודאית היא נתנה לי לקחת כדורי אציקלוביר 400 מ״ג 3 פעמים ביום!!! רציתי לשאול האם זה מינון שהוא תקין לקחת בהריון???? האם אין סיכונים לעוברים?? זה לא מינון גבוה להריון? או שזה מינון שהוא מקובל לקחת אותו בהריון? הרופאה אמרה שזה בסדר ושבעזרת ה׳ אני מקווה שהתוצאה תחזור והתשובה תהייה שלילית, כלומר שאין לי הרפס אז היא אמרה שפשוט אז להפסיק עם הכדורים וזהו ושהכל בסדר.... זה בסדר ככה?

שלום דיקלה, 1. מינון ה'אציקלוויר' שנרשם לך הוא המקובל. 2. התרופה נחשבת כבטוחה למדי בהריון (קטגוריה B לפי הדרוג האמריקאי). 3. אם יתברר שאת לא סובלת מ'הרפס' אז לא יהי טעם להמשיך קחת את התרופה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות