חיסון לשפעת בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/10/2018 | 02:30 | מאת: אשר

אני בן 70 ומעוניין להתחסן בשבועיים הקרובים נגד שפעת ויש לי 3 שאלות: 1. מה יעילות החיסון בגיל שלי? 2. למשך כמה זמן החיסון מגן? 3. מהן תופעות הלוואי העיקריות לחיסון?

שלום אשר, 1. יעילות החיסון כנגד שפעת משתנה משנה לשנה. בשנה שעברה היא הוערכה בכ- 36% (בארה"ב), ואין לי מושג מה היא תהיה השנה (בגילך או בכל גיל). 2. החיסון נחשב כמגן במשך עונה/שנה. 3. להלן רשימת תופעות הלוואי האפשריות של החיסון המומת כפי שפורסמו ע"י משרד הבריאות: א. תגובות מקומיות: אודם, כאב או נפיחות, נמשך לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון. ב. תופעות סיסטמיות קלות: כגון חום, צרידות, שיעול, גירוי בעיניים, כאבי שרירים, כאבי ראש, גרד, עייפות, הנמשכים לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון. ג. תופעות אלרגיות המופיעות מיד לאחר הזרקת התרכיב הן נדירות ביותר: אורטיקריה, אנגיואדמה, קשיים נשימתיים או הלם אנפילקטי. תופעות אלה נובעות מרגישות-יתר למרכיבים מסוימים בתרכיב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות