דחיפות במתן שתן - תרבית תקינה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/07/2018 | 13:06 | מאת: שירה

שלום ד״ר בעקבות הרגשה של צורך דחוף ובלתי נשלט לעשות פיפי , גם כשהשלפוחית ריקה ומספר רב של פעמים ביום, כולל תחושה לוחצת בבטן התחתונה (ללא צריבה) ובנוסף גירוד בנרתיק שנמשך מעל לשבוע נגשתי לרופא משפחה וזה נתן לי מונרול מנה חד פעמית וסדורל יום למחרת עשיתי בבוקר בדיקת שתן שחזרה תקינה התסמינים ממשיכים ובנוסף הגניקולוגית אובחנה אצלי דלקת פטרייתית בנרתיק משטח וגינלי שעשיתי חזר ״transition fase between normal vaginal Flores to bacterial vaginitis” יש לי חשש שה מונרול שיבש את בדיקת השתן האם עליי לחזור עליה? או שלא יתכן שהחיידק ״מת״ כלכך מהר? האם עליי לבקש בדיקה אחרת? אודה על תשובתך, שירה.

שלום שירה, 1. תרבית שתן שנעשית בשעה שחולה מקבל אנטיביוטיקה עשויה להיות 'שלילית שגויה'. 2. תחושת תכיפות במתן שתן עשויה להיגרם גם ע"י דלקת בשופכה, וכדי לבדוק זאת אפשר לשלוח דגימת שתן ל- STD. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות