האם מדובר במשהו אחר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2017 | 20:23 | מאת: ואדים

שלום מזה כמספר שנים (שלוש) אני סובל מהתופעות הבאות: א. כאבי מפרקים וחוליות הגב ב. כאבי בטן וריבוי יציאות ערכתי את הבדיקות הבאות: MRI עמוד שדרה ואגן שהתשובה בהם לא היתה ברורה ולא נראתה דלקת מפרקים בדיקת קולונוסקופיה שבה נמצאו ממצאים שהחשידו לקרוהן בהם פרוקטיטיס אבל תוצאות הביופסיה גם הן אינן ברורות מספיק לדברי הרופאים. שאלה שלי היא: קראתי שקיים חיידק בשם Lymphogranuloma venereum שאם הוא לא מטופל הוא יכול להידמות למחלת מעי דלקתית וגם לדלקת או כאבים במפרקים. רציתי לדעת איזה בדיקות דם יש לבצע בשביל לבדוק אם קיימים נוגדנים למחלה הזאת ואיך אפשר לאשר שמה שיש לי זה אכן קרוהן ולא דלקת ממקור חיידקי או זיהומי שיכול להידמות למחלת מעי דלקתית? והאם קיימים מזהמים נוספים שיכולים לחקות מחלת מעי דלקתית? תודה

שלום ואדים, קיימים תבחינים סרולוגיים לזיהוי זיהומים שנגרמים ע"י Chlamydia trachomatis- החיידק שגורם (בין השאר) ל- Lymphogranuloma venereum, אך אינני בטוח שהם רלוונטיים לתמונה הקלינית המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות