דלקת חוזרת בדרכי השתן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2017 | 18:20 | מאת: יוסי

אני גבר בשנות ה-30 לחיי. יש לי מום מולד בכליות אך תפקוד כלייתי תקין (קריאטינין 0.9, לפני עשור עשיתי IVP שהראתה ששתי הכליות מתמלאות ומתרוקנות כצפוי). בעת שירותי הצבאי חליתי בדלקת בדרכי השתן בתנאים קשים בקיץ. לפני 3 חודשים ככל הנראה חליתי שוב בדלקת בדרכי השתן על רקע היגיינה לקויה, החום עלה ל-39.7 והייתה לי צריבה קלה בשתן, וטיפול אמפירי בציפרו 500*2*14 הוריד את החום ומיד לאחריו נתתי תרבית שתן נקייה (לפני הטיפול לא הצלחתי לתת תרבית נקייה) וכמות מינימלית של דם בשתן (0.03). בימים שלאחר הטיפול יצא לי פעמיים דם יחד עם נוזל הזרע לאחר אוננות וזה לא קרה יותר מאז (אולי זה מעיד שהדלקת הייתה בערמונית?). שלשום בבוקר נתתי שוב בדיקות דם ושתן בלי סיבה מיוחדת (ניצלתי טופס בדיקה מלפני חודשיים שהיה עדיין בתוקף) ותוצאות ה-urinalysis היו תקינות לחלוטין, אבל תוצאת התרבית היא E. Faecalis 10E6 CFU/ML רגיש לאמפיצילין, ציפרו, מקרודנטין, ונקומיצין ופניצילין G. לגבי איכות הבדיקה: נתתי את הבדיקה מאמצע הזרם בשתן הראשון של הבוקר, אבל לא חיטאתי את האזור עם מגבון אלכוהול לפני מתן השתן. החום שלי כרגע הוא 37.1 שזה בחצי מעלה גבוה מהרגיל אצלי, ואני מרגיש צריבה קלה בקצה השופכה אבל זה משהו שהתרגלתי אליו בחודשים האחרונים. ה-WBC שלשום היה 7.4 וה-CRP היה 3.5 מ"ג לליטר (בתחום הנורמה של 0-5 מ"ג לליטר) ואני לא מרגיש שינוי בהרגשה הכללית או בסימפטומים מאז שלשום. על פניו לאור הבקטריוגרם ההיגיון אומר להתחיל טיפול בציפרו 500*2*14 ולקחת שוב תרבית בתום הטיפול. האם גם אתה סבור כך?

שלום יוסי, אני הייתי חוזר על התרבית (ודואג לנקות היטב את קצה אבר המין / פתח השופכה לפני נטילת דגימה משתן של אמצע הזרימה). בלי קשר לכך, לא הייתי לוקח 'ציפרו' לדלקת בדרכי השתן שנגרמת ע"י Enterococcus שרגיש לאנטיביוטיקות "פשוטות" יותר (כגון 'אמפיצילי' ו'מקרודנטין'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות