כאבים עזים, נאם מקבצי ו/או עצב המשולש

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

10/01/2019 | 12:04 | מאת: אורן

שלום, אני מאובחן כחולה בטרשת נפוצה משנת 2006 (בן 34), ומטופל בגילנייה + קנאביס רפואי (התחלתי להשתמש לפני כ שבוע וחצי). השאלה שלי היא לגבי כאבים שמופיעים לרב בעונות מעבר (סתיו), הכאבים עצמם נשמעים לי, לפי מה שאני קורא באינטרנט- "כאב ראש מקבצי". לפני כמה שנים (4 בערך), אמר לי נירולוג שהכאבים האלה הם "תסמונת עצב המשולש" והמליץ לי להתחיל ליטול "טגרטול", כיום אני נוטל 2 וחצי כדורים של 200 מ"ג לכדור (500 מ"ג ליום עבור 2 וחצי כדורים), הכדורים מעלימים ברב השנה חוץ מעונה כמו עכשיו. השאלה שלי היא, איך אפשר לקבוע האם זה כאב ראש מקבצי או כאבים שנובעים מעצב המשולש..יכול להיות שאני סתם משתמש בטרגטול, שהם אמורים להטיב עם "תסמונת עצב המשולש" ? * ה- "טגרטוול" יוצר לי בעיה בכבד (לפי בדיקות הדם) ובגלל זה יש לי ברירה לעבור לכדורים אחרים - "ליריקה" ו/או להפסיק לגמרי עם הכדורים ולהשתמש רק בקנאביס, הבעיה היא שבתקופה הנוכחית מופיעים לי הרבה כאבים, ככה שאני לא יודע אם זו התקופה הנכונה לעבור.. ** לפני 4 שנים לא היתה לי את האבחנה שהכאבים מופיעים רק בעונת מעבר.. *** התחלתי להיות מטופל בקנאביס רפואי, יש זן שידוע שיותר עוזר בשביל למנוע את הכאבים?

לצערנו אין בדיקת מעבדה שיכולה להבחין בין שני סוגי כאב והאיבחון הוא קליני - קרי הרןפא המטפל יודע בד"כ לעשות את האיבחון בין שני סוגי כאב אלו. למשל האן יש תופעוןת נלוות ? מתי מופיע הכאב במשך היום ועוד ועוד. אני לא מודעת לעבודות שזן מסויים עוזר לכאב בעונות מעבר

מנהל פורום טרשת נפוצה