קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

05/12/2011 | 08:22 | מאת: דנה

האם ניתן לעזור לילד עם הפרעת קשב וריכוז באמצעות טיפול בהבעה ויצירה ? תודה

05/12/2011 | 22:06 | מאת: דן הלפרין

דנה שלום, הפרעות בקשב ובריכוז שכיחות מאוד אצל ילדים. עד כה זוהו בוודאות גורמים גנטיים וביולוגים, אולם התפתחות ההפרעה מוזנת מגורמים פסיכולוגים וחברתיים נוספים. מכאן גם נובעות הגישות והשיטות השונות והמרובות להתמודדות עם ההפרעה. מקובלת חשיבה רב מערכתית הלוקחת בחשבון את כלל הזוויות של הבעיה: שילוב של טיפול תרופתי, התנהגותי, ומענה רגשי- נמצא כיעיל ביותר. המענה הרגשי מכוון לאותם אספקטים שלעתים קרובות נלווים באופן גלוי וסמוי לבעיה עצמה. תסכולים רבים ותחושת כישלון מצטברת גוררים מצוקה רגשית, דימוי עצמי נמוך, קשיים חברתיים (עם קבוצת השווים, עם ההורים), בידוד חברתי ועוד. פסיכותרפיה ככלל, ותרפיה באמצעות הבעה ויצירה בפרט (מוסיקה, אומנות, תנועה, דרמה ועוד), מכוונות אל חוויות הצלחה, הנאה, שחרור ומסוגלות- שבתורן עשויות לחזק את דימויו העצמי של הילד, לשפר את מיומנויותיו החברתיות והעניק לו סיפוק והצלחה דרך יצירתיות וחיבור למוקדי הכוח\החוזק שלו. תרפיה בהבעה ויצירה הנה מענה רגשי מוכח ומקובל להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז. בהצלחה, דן

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות