עקיצת זבוב החול

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

14/05/2014 | 17:28 | מאת: אלמוגית

שלום רב ד"ר אני באה מאזור אופקים לפני כ4 חודשים נעקצתי על ידי זבוב החול ביד שהתפשט לחזה לרגלים ולבטן עם חור מגעיל ומוגלה שלא מתרפה .לאחר התייעצות עם אין ספור רופאים בניהם רופאי משפחה ורופא עור אשר לא גילו שזו בעצם עקיצה . לאחר כ 3 חודשים מהעקיצה עשיתי תרבית ובה גילו שבעצם זו העקיצה. קיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה בשם "זינט" ובמקביל משחה בשם "לשקוטאן" אך לשווא הטיפול לא צלח רק נגרם נזק יותר. לפני כחודש התייעצתי עם מישהי שמטפלת בעקיצה על ידי מכשיר לייזר בשיטת גלאי רדיו (מכשיר להסרת שיער ). מכיוון שיש לי את המכשיר הזה בבית התחלתי טיפול בכול נגעי העקיצה .מה שכן יש מידי פעם שיפור קל שזה אומר הנגעים מתייבשים ושוב הופכים למוגלתיים וכואבים. הגעתי למצב שבו החזה הידיים והרגלים הנגועות בעקיצה כואבות ורגישות לכול מגע . אשמח אם תוכלי לעזור לי למצוא פתרון כי אני ממש אובדת עצות וכואבת .

כיום יש מגיפה של מחלת לשמניה בארץ. זה טפיל שמועבר ע"י עקיצת זבוב החול. נקראת גם "שושנת יריחו" בגלל הפצעים האדומים שגורמת. אפשר לרפא את הנגעים שבעור ע"י טיפול פוטודינמי או ע"י זריקות פנטוסטם. את מוזמנת לבדיקה והסבר לגבי טיפול פוטודינמי באסף הרופא 08-9779981. או שתפני לרופא עור/זיהומולוג בקופת - חולים לגבי זריקות פנטוסטם. העיקר שתרפאי את הנגעים בהקדם כדי למנוע צלקות.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור