אבחון נוסף על מבחן TOVA

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/11/2008 | 15:42 | מאת: אליגל

בני בן 10 עבר מבחן טובה לפני כשנתיים ומאז הוא משתמש בריטלין 10 מג פעם ביום. בזכות הריטלין הוא מתפקד מצויין בבית הספר, מספיק להכין שיעורים ומסיים מבחנים ומטלות לפני הזמן. לדעתנו יש לילד לקות למידה מסויימת המתבטאת בקושי לקרוא ולכתוב, וכן יכולות הסדר והארגון שלו הן נוראיות (מחברות מקושקשות, מבולגנות, שגיאות כתיב בכל מילה וכו'). מורה מתקנת לא שיפרה את המצב. כיצד ניתן לאבחן לקויות למידה, ומה יתן לנו אבחון כזה (האם ניתן לטפל בבעיות כאלו, האם יש להן פתרון טיפולי?) אודה לתשובתך,

שלום מבחן שבודק ומאבחן לקויות למידה נקרא אבחון דידקטי ובמידה ובנך לא עבר הבחון ממליץ לבצע את האבחון, על פי תוצאות האבחון ניתן להתחיל טיפול קוגניטיבי, שימוש באסטראטגיות מפצות-הוראה מתקנת מדוייקת, יתכן ויהיה צורך בהשלמה של האבחון וביצוע הערכה פסיכולוגית -רגשית ובדיקת אינטלגנציה -IQ -ואנטרציה בין האבחונים מה שנקרא אבחון פסיכו-דידקטי בנוסף לטיפול ממוקד האבחונים נותנים אפשרות לקבל הקלות שונות המתאימות למצב של הילד ומאפשרות להמשיך ללמוד ברמה הנדרשת ניתן לבצע האבחונים במירפאת קשב ולקויות למידה בה"ח אסף הרופא תור בטל"089779823 נשמח לעזור בברכה, ד"ר חייגרכט

25/11/2008 | 22:26 | מאת: אליגל

תודה רבה על התשובה המפורטת, ניצור קשר עם המרכז בהקדם.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים