פצפוצים ולחץ באוזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/02/2023 | 09:33 | מאת: עמיצ

שלום רב, מזה כחודשיים יש לי תחושה של צורך לשחרר את האוזניים מלחץ. זה מתלווה לרעשי פצפוץ בעיקר באוזן ימין ולעיתים גם באוזן שמאל. עשיתי בדיקת שמיעה מקיפה, וביקרתי פעמיים אצל רופא אא"ג - לטענתו הוא לא רואה שום בעיה - התעלות תקינות, אין נוזלים או פקק והשמיעה תקינה. כן יצא מהבדיקה שהתעלות שלי מעט "פתוחות" יותר מהרגיל. הפתרון שנתן לי הוא ניפוח בלונים (רגילים של ימי הולדת) בבית, פעם ביום לרבע שעה לחיזוק השריר של האוזן. כרגע אני לא מרגיש שיפור. יש לי צורך תמידי לשחרר את האוזנים וכל בליעה או שתיה של נוזלים יש פצפוצים חזקים מאוד באוזן שמאוד מפריעים לתפקוד- זה כבר ממש מעיק ומשגע אותי, ההתעסקות הבלתי פוסקת באוזניים. מה הייתם ממליצים לי ? לפנות לרופא אחר ? מה יכלה להיות הסיבה לתחושה הזאת פתאום?, בחיים לא היה לי דבר כזה באוזניים. בהתחשב בכך שכל הבדיקות תקינות לחלוטין ! אני ממש מיואש מזה כבר וצריך עזרה.

לפי תאורך נראה שיש הפרעה בתיפקוד ה-Eustachian Tube, המחברת בין האוזן לאף. מוזמן למירפאה על מנת לקבל תשובה מדוייקת יותר לגבי מהות הבעייה ואפשרות לסייע.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)