סחרחורת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/01/2015 | 08:54 | מאת: רואן

שלום דר,אני מלפני הרבה שנים היו התקפי סחרחורת קצרים ורופא משפחה שלי היה קושר את זה למחסור בברזל וויטמין B12,שהיו באמת נמוכים,לאט לאט פיתחתי הרגשת אי יציבות וחוסר שיווי משקל,עשיתי סי טי ראש עם ובלי חומר ויצא תקין מבחינה ניורולוגית הכל טוב ויפה.אחרי הלידה הראשןנה היו לי התקפי סחרחורת שאחכ הבנתי שזה קריסטלים כמובן זה עבר לבד בלי שום התערבות.אחרי הלידה השנייה זה החמיר אחרי התקף נוראיייי של סחרחורת שעקבותיו מי שבדק אותי ( רופא אאג ופיזיוטרפיסט) אמרו לי זה בוודאות קריסטלים ואכן נעשה טיפול וראו שיש לי נשירת קריסטלים באוזן שמאל,אחרי הטיפול כשקמתי מהמיטה הרגשתי יציבות חבל על הזמן אך לצערי אחרי כמה ימים חזרה אליי הרגשת השיוט שוב ומאז אני עושה טיפול וזה לא עוזר,לכן התעקשתי על עוד בדיקות ועשיתי MRI בדיקת בירא ןבדיקות שמיעה שיצאו תקינות,עשיתי ENG ויצאה לי חולשה קלורית באוזן שמאל ללא העדפה כיוונית 69%. את האמת נכנסתי לדיכאון כי הבנתי שאני אחייה עם זה לנצח ללא שום השתפרות ואני סובלת באופן יומיומי.תוך כדי שיחה עם ניורולוג הוא ראה שהייתי מאושפזת בגיל חמש בבית חולים על רקע תלונות מסחרחורת והתעלפויות?! הלכתי לבית חולים הוצאתי את התיק שלי וראיתי שבאמת היו סחרחורות בגיל חמש ונעשה לי בדיקות מקיפות כמו בדיקת דם בדיקת בירא בדיקת שמיעה ומדידתלחץ דם בישיבה ובימידה והולטר והכל יצא תקין.עכשיו אני בת 29 ומגיל חמש עד גיל 24 אפשר להגיד שהחיים שלי היו יפים מאוד ובלי סחרחורות ולהפך הייתי מתעמלת הרבה ועושה כל מיני תנועות בלי שןם בעיה רק משהו אחד שלא סבלתי הוא לונה פארק עם כל המתקנים המסתובבים.לפני ששה חודשים שמתי לב שיש טנטון באוזן שמאל אבל לא פועם הוא ממושך ולפעמים ויש לי כאבים באוזן כמו מחט בפנים ואחרי הצטננות יש הרגשת לחץ באוזן כמו במטוס.אתמול פניתי לאאג והוא השמיע לי את הבשורות שיש סיכוי שאני מפתחתח מחלת מנייר כי זה מתחיל מחולשה קלורית וזה מתפתח.אני מציינת שאף פעם לא היה לי טינטון ולא הרגשת לחץ באוזניים זה חדש.ניסיתי פיזיותרפיה שיקומית וזה רקמחמיר את המצב.יש לציין שבשני ההריונות שלי היה לי בצקות מלאאא ובהריון השני הייתי מצוננת למשך שבועיים עם אוזניים עם גרון ועברתי את זה בלי שום טיפול כי לא רציתי לקחת משהו בגלל העובר.בהריון אני סובלת מסינוס וכיקרדיה ויש להזכיר שאחרי הלידות עליתי במשקל הרבה וכמובן יש לי כוליסטרול ושומן גבוהה.מה דעתך מה יש לי ומה יהיה נא עזרתך

07/01/2015 | 08:57 | מאת: רואן

יש לצייון שיש לי עקמת בעמוד שדרה ויש בעיות בצוואר

08/01/2015 | 12:48 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לדעתי אין בכך קשר לסחרחורת תשובה מדוייקת יותר מאורתופד מומחה עמוד שדרה.

08/01/2015 | 12:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רואן אני רואה שעברת כל הברורים האפשריים כולל MRI פרט לחולשה קלורית בENG. גם אם יש פגיעה ווסטיבולרית חד צדדית המצב חוזר לתקין עקב תהליכי הסתגלות. לפי הרושם שקיבלתי יש מעבר לסחרחורות שכנראה מקורן באוזן הפנימית גם תגובה אמוציונלית חרדתית קשה אשר מחמירה את המצב וגורמת לך להתמקד ואף " לחפש" את הסחרחורת . הרי מתח וחרדה מסוגלים לעשות סומטיזציה בצורת כאבי ראש, סחרחורות ועוד. הרי פחד גבהים גורם לסחרחורת שמקורה רק חרדה. לכן לדעתי יש להתמקד בטיפול בחלק הקוגניטיבי בד בבד עם חזרה לפעילות גופני שמאד עוזרת במצבים כאלה. דבר נוסף שכדאי לבדוק הוא אם אין הפרעות קצב לבביות ו ע"י ברור קרדיולוגי וכן מערכת אנדוקרינית כולל העמסת סוכר ותפקודי בלוטת התריס שככל הנראה בדקת לבסוף כדאי לשלול גם קרישיות יתר. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)