שאלה מטרידה מאוד-מתחננת לעזרה
דיון מתוך פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
שלום רב מזה חודשיים סובל בעלי מטנטון באוזניים,חוסר שיווי משקל,סחרחורות (לא ורטיגו) ותחושה כללית רעה מאוד.טוען שהוא מרגיש לחץ בראש ובעיקר באוזניים כאילו מישהו דוחף לו את האוזניים ומן תחושת מלאות באוזניים. הוא עשה אין סוף בדיקות שלא העלו דבר - סיטי מח, MRI מח ,בדיקות דם למיניהם - אנדוקריניות,ויטמינים וכו' ,בדיקות שמיעה בכל מיני שיטות (ברל,בדיקה עד 20,000 מגהרץ (?) ) והכל תקין. התחושות עדיין ממשיכות ללוות אותו ולהפריע לו בתפקוד היומיומי בבית ובעבודה. יש לציין שהוא לא נחשף לרעש תמידי וקבוע הן בעבו' (עובד משרדי) והן בבית. רופא האא"ג אמר שאין לו מה לעשות איתו יותר ושלח אותנו הביתה, בינתים ממשיך בעלי לסבול קשות!! לעיתים בערבים ובלילות התחושות משתפרות (אך בכל זאת הטנטון תמיד ישנו) אך ברגע שהוא מתעורר בבוקר הכל חוזר שוב לקדמותו. מה עושים על מנת לצאת מהברוך הזה? מה הסיבה לכל הדבר הזה? איזה עוד בדיקות צריך לעשות? אנחנו ממש נואשים ומתחננים לעזרה!!! מדובר בבחור צעיר (בן 35) אבא לילדים בריא בדרך כלל ללא שום דבר רפואי בעבר שיכול לרמז על משהו שפשוט הולך וקמל לי בידיים!! אשמח אם תפנו אותי לרופא או מרפאה שיכולה לעזור לנו בנושא. תודה מראש.
שלום רב, בהתאם לנתונים שכתבת, התמונה מתאימה לתגובית יתר למטרד הטינטון שקרוב לוודאי איננו ממקור מעורר דאגה. לכן הטיפול חייב להיות בכיוון זה, כלומר בעיקר טיפול קוגניטיבי התנהגותי כולל טכניקות של הרפייה, שליטה בתשומת הלב ומיסוך חלקי. במידה ויהיה צורך, ייתכן ויש מקום גם לטיפול תרופתי. הטינטון מהווה לעיתים מטרד שמעורר תגובות קשות מעל ומעבר ממה שגירוי כרוני אחר גורם. הסיבה קשורה לעובדה שמערכת השמע בבעלי החיים מהווה מקור להתראה בפני סכנה ולעיתים המוח מתרגם את הטינטון כרחש של סכנה אשר בצורה תת הכרתית מעורר חרדות ואינו מאפשר הסתגלות. לכן טיפול בכיוון זה עשוי לשפר את איכות החיים ולהקטין את הסבל. בברכה, ד"ר בן דוד
תודה על תשובתך ד"ר בן דוד. הרופא רשם לבעלי תרופה שנקראת "ביפסטין" (אם אינני טועה) לפני שבועיים. הוא החל ליטול אותן לפני שבועיים ובימים הראשונים הרגשתו השתפרה מאוד. אולם בארבעה ימים האחרונים שוב כל התופעות חזרו ואף בצורה קשה יותר לטענתו. הוא נוטל את התרופה 4 פעמים ביום. מה עושים עכשיו? אולי לשנות תרופה? מה זה "טיפול קוגניטיבי התנהגותי כולל טכניקות של הרפייה, שליטה בתשומת הלב ומיסוך חלקי" ? למה הכוונה? תן לי דוגמאות, אינני מבינה בזה כ"כ לצערי... תודה רבה מראש!