חוסר יציבות שלא עוברת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/01/2017 | 23:52 | מאת: יעל

שלום ד"ר, לפני כשלושה חודשים לערך, בזמן ישיבה, חוויתי סחרחורת שנמשכה מספר שניות, שבה לא יכולתי למקד את הראייה על היושבים מולי. מן הרגשה שמישהו ניער לי את הראש, והחזיר למקום. ההרגשה מאוד מפחידה אני חייבת לציין... מיד לאחר מכן שמתי לב שכאילו אבדתי את היציבות, ומאז אפשר להגיד שלא חזרתי לעצמי. לפעמים זה יותר חמור, עד שאינני יכולה ללכת יציב. ולפעמים זה משתפר. אך מאז, זה לא עזב אותי לגמרי. ההרגשה היא כמו להיות על משהו יציב שאי כל הזמן מודעת לעמידה ולהליכה שלי. מן הרגשת FLOTTING. עברתי בדיקת CT שיצאה תקינה. עברתי בדיקת נוירולוג שגם טען שאין שום בעיה נוירולוגית. הייתי בבדיקה אצל אא"ג שהפנתה אותי לבדיקת שמיעה, שטרם הספקתי לעשות. היא הזכירה את מחלת המנייר, מה שקצת מלחיץ. אני חייבת להדגיש שאני בת 44, ולפני 3 חודשים הפסיק לי המחזור. ולאחר בדיקות הורמונליות נאמר לי שאני בתקופת פרה-מנופוז. וקיבלתי הורמונים אותם התחלתי לקח לפני כשבוע בלבד.בנוסף, עברתי תקופה אישית מאוד לחוצה. כמובן שאעשה בדיקות נוספות, אך הייתי רוצה לדעת אם כל התופעות שיש לי תואמות את מחלת המנייר ? עד כמה העניין של הורמונים או לחץ מאוד גדול יכולים לגרום לתופעות אלה ? הנוירולוג אגב המליץ לי לקחת CLONEX. שלא לקחתי. אגב, לא הרגשתי שאני בלחץ, אך מאז הופעת תופעות אלה, אני בהחלט בחרדה ובלחץ, ולא חזרתי לתפקד. מבקשת את עזרתך, היות ואני נזרקת בין רופאים. תודה רבה

19/01/2017 | 13:15 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום יעל בתאור שכתבת לא מתאים כלל למחלת מנייר אשר יש בה סימנים נוספים הקשורים לאוזן ולשמיעה. באשר למתח כמקור להתקף. לעיתים מתח במיוחד כשהוא תת הכרתי בא לידי בטוי בצורת סחרחורת, כאבי ראש, גוש בגרון, לחץ בחזה ועוד. יחד עם זאת יש לבצע ברור מקיף כולל , בדיקה קרדיולוגית לשלילת הפרעות קצב לבביות כמקור לבעיה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)