דלקת מפרקים שגרונית - תפקודי כבד חריגים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/02/2020 | 10:25 | מאת: זוהר

אובחנתי לפני כמעט שנה בדלקת מפרקים שגרונית סרופוזיטיבית, עם ANTI CCP 233 . פלקוויניל גרם לי פריחה. קיבלתי מטטורקסט במינון 12.5 מג ל3 חודשים ועוד 3 חודשים מינון של 17.5. לפני 3 שבועות התחלתי ערבה 20. לפני 3 שבועות התחלתי גם ריפאמפין 600 מג, לאחר מנטו חיובי וצילום חזה תקין. לאורך כל השנה אני לוקחת פרדניזון במינונים משתנים לפי המצב בין 2 מג ל 7.5 מג. יש לי גם אוסטאופורוזיס ובגללו מקבלת ריבון. קורטיזול בוקר נבדק לפני חודשיים וחצי, והיה 237. אתמול בלילה עלה לי החום ל37.5 והבוקר החום שלי 37.8. אדוויל ליקווי-ג'ל 200 מג הוריד את החום הבוקר. אתמול עשיתי בדיקת תפקודי כבד וספירת דם, לקראת החודש השני של הריפאמפין. התוצאות החריגות, שהתקבלו בינתיים: ALT(GPT) 31 (0....31) AST(GOT) 35 (10.... 31) Lymphocytes % 18.1 (22...43) Monocytes % 15.7 (3....13) Lymphocytes # 0.9 (22...43) Monocytes # 0.78 (0...1.1) עד עכשיו תפקודי הכבד שלי היו תקינים, עם עליה הדרגתית במדדים לעבר הגבול העליון. האם בגלל חריגות תפקודי הכבד, כדאי להפסיק ערבה ולהמשיך עם הריפאמפין, כי לריפרמפין אין תחליף והוא נחוץ לטיפול הביולוגי? או כדאי להפסיק עם שניהם? תודה רבה מאד,

שלום יתכן כי מחלת החום תרמה לעלייה באנזימי הכבד. יש להתייעץ עם הראומטולוג שיעץ ליטול ARAVA. יתכן לעת עתה שניתן להמשיך מעקב בלבד או להפחית מינון ARAVA תוף מעקב אנזימי כבד. בכל מקרה - יש להתייעץ עם ראומטולוג מטפל לגבי הפסקת טיפול תרופתי למחלה.

13/02/2020 | 10:56 | מאת: זוהר

תודה רבה מאד על תשובתך! (הראומטולוג שלי ביקש שאצמצם את הפניות אליו) שלשום, הראומטולוג הנחה אותי להפסיק לשבוע את הערבה. כלומר היום, זה היום השלישי שאני ללא ערבה. נראה ליש שכתמי עור אדומים, שהופיעו לי על כפות הידיים לאחר התחלת השימוש בערבה ובריפאמפין (התחלתי את שניהם ביחד), נסוגים עכשיו. עדכנתי את הרופא על הכתמים כשהופיעו, והוא לא התייחס. אני ממשיכה עם הריפאמפין. פתחתי את העלון של ערבה ואני רואה שאלרגיה ללפלונומיד מאופיינת בכתמי עור אדומים וגם במחלה דמוית שפעת ועלייה באנזימי כבד ובתאי דם לבנים. האם יתכן שיש לי אלרגיה ללפלונומיד? (היתה לי גם פריחה על העור אחרי שימוש בפלקוויניל). אם כן- מה הטיפול? רק הפסקה של הערבה או שצריך לתת תרופות לסילוק מהיר של הערבה מהגוף? כמובן שאפנה גם לריאומטולוג שלי, לאחר קבלת תשובתך. שוב, תודה רבה מאד!!!

מנהלי פורום ראומטולוגיה