כאבי מפרקים ללא זיהוי מהרופאים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/11/2019 | 13:22 | מאת: אילן

שלום, אני חייל קרבי והכאבים התחילו בפתאומיות ללא רקע טראומתי וללא רקע חולי באותה התקופה. יש לי כרגע כאבי פרקים מזה כ7 חודשים, נעשו בדיקות דם רבות אשר חזרו תקינות, בנוסף למיפוי עצם כלל גופי (בשיטת Spect) אשר חזר תקין גם כן. הייתי לוקח אטופן 400 ואטופן 600 ללא עזר, וכמעט ולא מחליש את הכאבים, אחרי 4 חודש עשיתי זריקת סטרואידים(שעושים פעם בחצי שנה), עם עזר ל3 שבועות בלבד וחזרת הכאבים לאחר מכן. בנוסף ניסיון לקיחת פרנדיזון לשלושה שבועות, ללא עזר כלל (הרגיש שעושה הרגשה יותר גרועה). המפרקים הראשיים אשר כואבים הם פרקיי כפות הידיים, ושני הקרסולים. אך יש חולשה והשפעה גם על הברכיים והכתפיים. עייפות כללית. הכאבים קורים בעיקר בזמן מאמץ אך לפעמים ללא שום הסבר. בנוסף כיפוף של המפרקים לזמן קצר גורם לקושי בהחזרתם ובישור המפרקים למצבם הנינוח. וכיפוף לזמן ארוך גורם לכאב וקושי חזק יותר בהחזרתם, דורש מספר דקות אחרי קימה כדי להתאושש לתזוזה רגילה. קימה בבוקר מידי פעם מלווה בנוקשות בקרסולים וצליעה למספר דקות אחרי הליכה קצרה. הדבר המוזר שהתחיל לפני 3 חודשים הם כאבי גב תחתון (תמידי, מתחזק בעומס ולאחר מאמץ, בכיפוף ימינה, שמאלה, ולאחור), כרגע מחכה לתשובות ct מותן כדי לשלול פריצת דיסק. אחרי בדיקות אצל ראומטולוג עובד צה"ל ובנוסף ראומטולוג אזרחי, לא נותנים לי תשובה מה הבעיה אצלי, ואין אפילו כיוון מה יש לי. אני כותב כאן בנסיון לקבל תשובה או כיוון למה יכול להיות לי, תודה מראש!

שלום לפי התיאור שאתה מציג, אני לא משוכנעת כי מדובר בכאב ודלקתי וקשה לתת מענה ללא בדיקתך.

27/01/2020 | 22:40 | מאת: מנחם

שלום אילן מכיון שאני סובל מתסמינים דומים מאוד. אשמח אם תוכל לשתף אותי האם הגעת לאבחנה כלשהי. ומהי כמובן. אודה לך על כך מאוד

מנהלי פורום ראומטולוגיה