האם אני סובל מפיברומיאלגיה ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/03/2019 | 13:34 | מאת: חנן

אני בן 71 ומזה שבועות ארוכים שאני סובל (באמת סובל) מתסמינים הנראים כפיברומיאלגיה : כאבים מפושטים ברוב הגוף ברמה 5-8 ולפעמים ברמה 9. בדיקות הדם תקינות כולל RF ו ANA. שימוש במשככי כאבים שונים, כולל אנטי דלקתיים, לא מועיל. הגעתי למיון בשל כאבים קשים במיוחד והרופאה הבודקת שללה על הסף פיברומיאלגיה בגלל גילי - 71. הכאבים נמשכים ועדיין אין אבחון של הבעיה. האם גיל 71 באמת שולל אפשרות לפיברומיאלגיה ?

שלום, יש לשלול תחילה דברים נוספים. ממליצה לפנות לרופא המשפחה לצורך נטילת אנמנזה מקיפה לרבות הרגלי תזונה, ירידץ משקל? פעילות גופנית? תרופות קבועות. כמו כן בדיקות מעבדה מקיפות כולל ספירת דם ופאנל אנמיה, ויטמין D, תפקודי תריס המשך בירור בהתאם. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה