הפנייה לראומטולוג בעקבות כאבי גב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/01/2019 | 12:20 | מאת: שני

שלום רב ותודה מראש, לאחר פציעת ספורט אני סובלת כשנה מכאב חזק מאוד הגב עם כאב המתרכז בעיקר בעכוז ומקרין בצורת מתיחה לרגל. תמיד סבלתי מכאבי גב אך לא משהו שהגביל אותי כמו עכשיו. חשוב לציין שאני בת 22. בCT שני בלטי דיסק קלים לוחצים על השק הדורלי, ספינה ביפידה S1, ציסטה על שם שמורל. בMRI אפופיזיטיס בL1 וT12. בלט דיסק מינמאלי בS1-L5. ציסטות על שם שמורל. לאחר בדיקה אצל מומחה ע"ש תנועות גב מוגבלות, אכילס דו"צ. הרופא אמר שאני צריכה ללכת לראומטולוג. לא ממש מבינה למה... האם יש הצדקה, הסבר? כיצד קשור לראומטולוג? בכל זאת הרופאה עולה 1200 ש"ח... חשוב לציין שבבדיקות דם אנמיה כבר שנים מסיבה שהרופאים לא הצליחו לגלות עדיין. (ערכים של 8-11, כאשר טיפול בעירויים). כמו כן, ערכים חריגים של כדוריות דם לבנות גם כן שנים אך נאמר לי שאלו הערכים הנורמליים שלי. אשמח לשאול האם זה תקין לגבי כדוריות הדם הלבנות ולגבי הפנייתי לראומטולוג. המון תודה ויום נעים

31/01/2019 | 12:26 | מאת: שני

אגב, אם רלוונטי אני סובלת מכאבי צוואר וחגורת כתפיים תמידיים...וצריכה כל הזמן להזיז אותו בעיקר לאחור כבר בערך שלוש שנים אך מעולם לא בדקתי את הנושא..... רק עשיתי פיזיותרפיה שלא ממש עזרה...

שלום, הרושם לפי תיאורך הוא כי אין מדובר בבעיה ראומטולוגית, אלא בבעיה אורטופדית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה