CT לזיהיי דלקת חולייה מקשחת ואם מדובר בפיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/11/2018 | 13:22 | מאת: רועי

אני נמצא בבירור אצל ראומטלוג כ 4 חודשים . בשל כאבי גב צוואר שכמות ומפרקי כפות הידיים . בכף הרגל ומאחורי הברך תוצאות בדיקת MRI שהופנתי עי אורטופד לפני כשנה הראו בלט דיסק בC2-C3 ללא לחץ על השק בלט דיסק ב C3-C4 ללא לחץ על השק ישור קל של הלורזידיס הצווארי L5-S1:מודגם בקע דיסק מרכזי לוחץ קלות על השק, ללא היצרות הנקבים. L3-4 : בלט אנולרי היקפי קל. ממצא דומה. :L2-3 ישור קל של הלורזיטיס המותני. הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד האורטופד אומר שאלו שינויים קלים שלא אמורים ליצור כאב כפי שאני מרגיש ראומטלוג שבדק אותי אמר שיש לי דלקת חוליה מקשחת , הפנה אותי לבדיקות דם ושתן של כל ממדיד הדלקת כולם היו תקינים ולא נמצא אצלי הגן hla-b27. טיפול בברקסין 3 חודשים לא עזר . הראומטלוג הציע לנסות לקבל אישור לטרופה ביולגית והפנה אותי לבדיקת MRI עם חומר ניגודיות בטענה שזו הבדיקה שיכולה להכריע ולומר אם יש דלקת פעילה ואז לשקול טיפול ביולגי (אחרי שננסה עוד תרופה אחרת אנטי דלקטית) כששמעה רופאת המשפחה שלי שמדובר בטיפול ביולגי המליצה רופא שלי לקבל חוות דעת נוספת . הראומאטלוג השני אמר שלא מדובר בדלקת מפרקים והוא אומר שמדובר בפיברומיאלגיה ולא חושב שמדובר בדלקת חוליה מקשחת. ללא בדיקה של נקודות רגישות רק על סמך תיאור . בכללית מסרבים לאשר בדיקת MRI נוספת ואומרים שלא ברור איך זה יכול להשפיע על תוכנית הטיפולים . והבקר שמאשר את הפניה המליץ עלCT בניגוד למה שאמר ראומטלוג א נשארתי מבולבל , 1 האם בCT ניתן יהיה לראןת סימני דלקת? 2 אני מבולבל ולא יודע לאיזה צד לפנות , פיברומיאלגיה או דלקת , איזה טוכנית טיפולים להתמקד? אשמח לקבל את דעתך בנושא בתודה מראוש

שלום, איני יכולה "להכריע" בין המצבים ללא בדיקתך. סיטי יכול להראות נזקי מחלה במפרקי הסקרואיליאק אך הבדיקה המומלצת היא MRI . באופן כללי אין צורך במתן חומר ניגוד לאבחון דלקת במפרק עצמו אולם יש המעדיפים בדיקה עם חומר על מנת לראות באם יש מעורבות נוספת הגורמת לכאב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה