משהוא לא ברור, הרבה תסמינים, אין כיוון ברור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/08/2018 | 23:16 | מאת: אורי

שלום רב, ניסיתי לקבוע תור לראומטולוג אבל זה כנראה יקח איזו חצי שנה(!!). בנתיים חשבתי לנסות מזלי כאן. תסמינים להלן: 1. לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים, שנעלמים לאחר כשבוע ולאחר כמה שבועות חוזרים שוב, באזור המחבר שלפני 3 הבהונות האמצעיות; החלפתי נעליים וחשבתי שאולי זאת הסיבה. 2. כמו-כן, כל פעם שאני קם מהכיסא לאחר ישיבה ממושכת (כאשר הרגליים שלי למטה, לא יושב עליהן) אני מרגיש מעין חולשה ברגליים וכאב קל בבירכיים, אני יכול לרוץ בקלות אבל ללכת רגיל כמו פעם קשה - הרגל לא מצייתת טוב כ"כ לפקודה, השריר כאילו לא מתפקד כשורה. 3. לפני חודש הופיעה לי פריחה שמכסה את שתי הרגליים שלי, מכף הרגל עד לברך, ועוד כמה פיציות בירכיים, ושתי כתמים ליד התבור (שעכשיו כשאני מסתכל נעלמו לגמריי). מדובר בכמו מלא עקיצות כשל יתוש, אבל הן לא מגרדות, וכמה מהן כמו כתמים שמרגישים שיש איזו בליטה, חומר נוקשה מאחורה. הכתמים נעלמים בלחיצה (וחוזרים בשחרור), שאר הפטכיות לא. 4. בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש בכאבי מפרקים שנודדים ממפרק למפרק. בהתחלה נתפס לי השריר הגדול מאחורה ברגל שמאל מתחת לברך. אח"כ כאבה לי העצם בצד של ברך שמאל ובקושי יכולתי להזיז את הרגל כתוצאה, לחיצה עם האצבע על העצם באזור המסויים גרמה לכאב. כיום-יומיים וזה נעלם, ואז הופיע בברך ימין. בנתיים זה הספיק לקפוץ לי לשרירי/עצמות הבריח, מרפקי הידיים, שורש כף היד, אמצע היד, שריר הירך האחורי, שריר המפשעה, מפרק הזרת, הבוהן, ובלוטות הלימפה בצוואר; הכאבים מתחילים בעוצמה ממש נמוכה עם תחילת היום ומתעצמים לקראת הלילה ואז מתפוגגים למחרת. לרוב באזור שסובל מורגשת חמימות והוא כואב אם לוחצים עליו, אבל אין שום בליטות. 6. בחלק מהלילות האחרונים, בייחוד כאשר היה כאב חזק, הזעתי הרבה. 7. יש לי חום מאוד קל מדי פעם. 8. אני לפעמים משתעל הרבה בחודש האחרון, אבל אין דם. 9. יציאה באופן קבוע, לפעמים שילשול, כ-10 עד 30 דקות מסיום האכילה (אני אדם שמן, מטר שישים על 90 קילוגרם), יש כרוהן במשפחה אבל בבדיקה לפני כשנתיים-שלוש שללו ולא מצאו דבר. 10. ביומיים האחרונים (מאז שהבלוטות בצוואר החליטו להיות הקורבן האחרון) אני מייצר המון רוק בפה. בבדיקות דם נשלל הפטיטיס, טרפנומה שלילית, סי ריאקטיב 3.61, פאקטור ראומטי קטן מ-12.5, אנטינוקליאר שלילי, DNA (DS) AB של 1. נשללו מחלות מין לבד ממיקופלזמה הומין, פארוום, ואוריאליטיקום. אודה מאוד לקבלת הכוונה או ספקולציה קצת יותר ממוקדת משלל האפשרויות האינסופיות.

שלום אורי, בהחלט יתכן כי מדובר באוסף תסמינים הנוטה לכיוון ראומטולוגי אך יתכן גם, כפי שהתחלת בירור, שמדובר במשהו זיהומי, המטולוגי או אחר. קשה לסייע בהגעה לאבחנה על ידי הפורום בלי לבדוק אותך וקבל מידע נוסף. מציעה לך לזרז את התור בעזרת רופא המשפחה ובמקביל להמשיך בירור של תלונותיך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה