מאובחן עם דלקת במפרקי החוליות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/06/2018 | 00:09 | מאת: שי

שלום, מאובחן עם דלקת במפרקי החוליות ויש לי קרוהן ופסוריאזיס. 1. כבר שלוש שנים כואב לי בעצמות הבריח- האם ייתכן שהכאב שם נובע מדלקת כדוגמת ENTHESITIS וזאת הסיבה לכאב? או שמדובר בדלקת בעצם עצמה ממש? 2. כנ''ל לגבי עצם החזה - מספר שנים כואב לי בעצם החזה (STERNUM), האם ייתכן שמקור הכאב נובע מENTHESITIS או שקיימת דלקת ממש בעצם החזה עצמה? 3. יש משהו שידוע כמזרז את תהליך התקשחות עמוד השדרה שכדאי להימנע ממנו? האם ספורט עם משקולות עלול לזרז את ההתקשחות? 4. תהליך ההתקשחות מתחיל תמיד מהגב התחתון או שהוא יכול להתחיל גם מעמוד השדרה החזי - THEROCIC? תודה.

שלום שי, יתכן כי מדובר בדלקת גידים, יתכן כי מדובר בדלקת בעצם - חשוב לפנות לראומטולוג לראות כי לא מדובר בכאב משנית לדלקת בעצם (אוסטאיטיס). פעילות גופנית מתונה מומלצת, פחות הייתי ממליצה על הרמת משקולות בעומסים גבוהים. לרוב תהליך ההתקשחות מתחיל בעמ"ש חזי-מותני.

מנהלי פורום ראומטולוגיה