שאלה לגבי תרופה מסויימת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/04/2018 | 18:02 | מאת: אוהד

שלום, אני מתחיל לקחת סלזופירין ורציתי לשאול לגבי תופעת לוואי שכתוב עליה שהיא שכיחה מאוד: Very common (10% or more): Immunoglobulin suppression (10%) רציתי לשאול מה זה אומר דיכוי של Immunoglobulin? האם ניתן לבדוק את זה בבדיקת דם? בדיקות הדם שעלי לערוך כל שבוע עם התרופה הן: ספירת דם, תפקודי כבד תפקודי כליות, ושתן לכללית. תודה.

שלום אוהד, ההמלצות המקובלות לבדיקות דם לפני ובמהלך טיפול בסלזופירין באינדיקציה של מחלה ראומטולוגית הן כימיה לרבות תפקודי כליות ואנזימי כבד, ספירת דם. ב 3 חודשים ראשונים ההמלצה היא כל 2-4 שבועות, לאחר מכן כל 8-12 שבועות והחל מ 6 חודשים כל 12 שבועות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה