דלקת מפרקים ובדיקת ANTI CCP

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/02/2017 | 09:29 | מאת: יוסי

היי, אני סובל מזה כחודש וחצי מכאבים איומים שנודדים ממקום למקום כולל התנפחות בידיים וברגלים ראומטולוג אבחן דלקת מפרקים אך טען שיכול להיות שזו דלקת מפרקים תגובתית ולאוו דווקא מחלה כרונית. קיבלתי זריקת סטרואידים שעזרה לי לכמה ימים ואז שוב הכל חזר כיום שותה אטופן שלא ממש עוזר שעיתי בדיקות RF שלילי, CRP 20 ואני ממתין לתוצאות ANTI CCP. 1. האם במידה ו ANTI CCP יוצא שלילי זה אומר שאני לא סובל מדלקת פרקים כרונית? 2. מה הם ערכים תקינים? 3. תוך כמה זמן מגיעה תשובה בד"כ של בדיקת ANTI CCP (בוצעה באיכילוב) 4. האם ייתכן כאבים גם בירך באזור השרירים ולא במפרקים? אודה מאוד לתשובה.

התשובה מהירה - מספר ימים אך במידה ששלילת כלל אינה שוללת דלקת מפרקים כרונית. כעיקרון דלקת המתמשכת מעבר ל 6 שבועות מחשידה שהולכת לכיוון כרוני והסיכוי שקשורה לזיהום ותחלוף בהתרחק ממנו יורד באופן משמעותי

מנהלי פורום ראומטולוגיה