שילובי תרופות אפשריים למלחמה בדיכאון עמיד?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

13/10/2016 | 23:02 | מאת: יוסקלה

היי דוקטור, מה ניתן לעשות תרופתית כדי להילחם בדיכאון עמיד, הרי ידוע שדיכאון עמיד היא תוצאה חמורה אבל אפשר ברוב המקרים להילחם איתה אחרי המון סבלנות ושילובי קומבינציות תרופתיות שונות: בהרבה מהמקרים מחזקים את פבוקסיל בטריציקאליות כמו מרוניל או אלטרול,ואפשרות שנייה שאני מכיר היא סימבלטה במינון 90 מ"ג בשילוב וולבוטרין 150 מ"ג, אבל איזה עוד שילובי תרופות או קומבינציות אפשריות כדי להלחם בעמידות הנוראית של הדיכאון?, עובר עליי דיכאון גיהינום, כל יום הוא סבל חדש יותר מקודמו, אין ערך לזמן ואני בחוסר תפקוד שוכב כל היום במיטה ובוכה, בבקשה דוקטור אני צריך את עזרתך, אני לא מבקש לדעת מינון כי זה לא מקצועי מצידך להגיד מינונים, אבל רק קומבינציות אפשריות של שילובי תרופות שהולכים טוב ביחד ויכולות לנצח דיכאון עמיד בלי לעבור לנזעי חשמל לפחות בינתיים?

29/10/2016 | 17:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, התכשירים שניתן להוסיף לטיפול בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI או SNRI במקרים בהם אין שיפור מספק יכולים להיות תרופות נוגדי דיכאון כגון ולבוטרין, מירו וטרזודיל וכן תרופות מקבוצות מייצבי מצב רוח כגון ליטיום ולמיקטל. כמו כן, מקבול להשתמש בתרופות מקבוצת נוגדי פסיכוזה אטיפיים כגון ריספונד, זיפרקסה וסרוקוול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול