הפרעה דו קוטבית

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/09/2013 | 18:09 | מאת: אני

שלום רציתי לשאול, אם לפעמים יש לי מרץ מוגבר, אנרגיה רבה, מרגישה שאני יכולה להיות ערה בלי לישון גם אם הייתי עייפה, חוסר ריכוז, מחשבות מתרוצצות ודיבור מהיר וקופצת מנושא לנושא, מתלהבת מדברים ומדברת על דברים שאני רוצה לעשות בעתיד , בקיצור - אופוריה ולאחר כמה דק' או כך פתאום (יכול גם כמה שעות ואולי יש פעמים שזה נגיד יום או יומיים..) ואז פתאום בום, מצב רוח ירוד, עצבנות, רוצה רק להיות במיטה ולא לזוז, לא לקום בבוקר, עצבות, ריקנות, לא מצליחה להירדם-או רק רוצה לישון, פסימיות, קושי לקבל החלטות, מרגישה פתאום כאבים פיזיים וחולשה פשוט חוסר אונים ואין כוח לאף אחד... כל זה יכול לקרות לי פתאום כך ופתאום כך... יכול להיות שיש איזה משהו קטן שמשנה את מצב הרוח בשנייה (נגיד הודעה מסוימת או האזנה למוסיקה.. זה משנה?) אני בת 18 אגב.. זה אומר משהו על הפרעה דו קוטבית? מאניה דיפרסיה? או שזה סתם?

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2013 | 21:18 | מאת: שאול

אם התופעות שאת מתארת מפריעות לך לתפקד כדאי לפנות לייעוץ ובדיקה אצל פסיכיאטר. אפשר גם דרך קופת חולים.

26/09/2013 | 09:45 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

היי, תופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות להרבה דברים: שינויים במצב הרוח אופיינים לגיל ההתבגרות, שינויים הורמונליים שקשורים למחזור, יתכן גם הפרעה במצב הרוח. בכול אופן יש צורך בבדיקה מעמיקה ומקצועית. בהצלחה מכל הלב! ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

26/09/2013 | 18:11 | מאת: אני

ואם אני לוקחת את התרופה פרדינזון (10מג) זה יכול להיות משפיע? אני חייבת את זה כי יש לי בעיה מסוימת אבל אני לוקחת כבר תקופה ארוכה את זה..

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול