מרוניל בתוספת לפבוקסיל ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/01/2019 | 06:23 | מאת: י'

אני לוקח בקביעות פבוקסיל300 מ"ג, לאחרונה הוספנו לזה חצי כדור מרוניל מ0.75, מאז אני מרגיש לפעמים תחושות מוזרות של טשטוש בראיה יחד עם כאב ראש חזק למשך כחצי דקה בלבד ותיכף זה חולף [אך פעם אחת זה לקח יותר מ2 דקות והייתי צריך לשבת ולנשום]. הרופא אומר שכנראה זה אכן בעקבות המרוניל, אך לא יודע להסביר מדוע [כי עבר כבר חודש ראשון, ומתחילה לא היו תופעות אלו, וגם לא בעבר לפני שנים כשלקחתי מרוניל]. אשמח לאיזשהו הסבר [כרגע הפסקתי עם המרוניל]. אולי זה תסמונת סרוטונין? שאלה נוספת, הרופא המליץ לי לקחת מדי פעם להרגעה במקום קלונקס חצי כדור זיפרקסה דהיינו 2.5 מ"ג, זה נשמע לי רעיון חדשני, מה חוו"ד? תודה רבה!

22/01/2019 | 09:48 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, אכן, תופעות לוואי עם מרבית נוגדי דיכאון מופיעות בתחילת הטיפול ופחות סבירות לאחר חודש של טיפול. בנוגע לשאלתך השניה, קשה לי להתייחס לבחירת התרופה הספציפית מבלי להכיר את מצבך והבעיות איתן אתה מתמודד. הכי נכון במקרה כזה לפנות עם השאלה לרופא שנתן את ההמלצה ולברר את השיקולים שלו לגביה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול