פרוזאק וסרוקסט לטיפול בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

26/03/2017 | 16:10 | מאת: ירון

לאיזה מבין התרופות את יותר מתחברת ומעריכה? אם ניסיתי סרוקסט זה מיותר לנסות פרוזאק? מצבי הוא דיכאון עמיד ניסיתי סרוקסט,פבוקסיל,ציפרלקס אפקסור אנאפרניל כדאי לנסות מירו או בכלל סימבלטה או לחזור לSSRI ולנסות תרופות אחרות או שאין טעם

29/03/2017 | 19:47 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, יעילותם של נוגדי דיכאון שציינת היא שוות ערך אך יתכנו הבדלים אינדיווידואליים בין המטופלים ולכן יש סיכוי שתרופה שלא קיבלת עד כה תהיה יעילה יותר עבורך מהתרופות אחרות שפחות השפיעו. עם זאת, חשוב לציין כי ככל שיש יותר כשלונות עם תרופות נוגודות דיכאון שונות, כך הסיכוי לתגובה לתרופה נוספת הולך ויורד. במקרים אלו, בנוסף לטיפול התרופתי, מומלץ לשקול גם טיפולים מסוגרים אחרים כגון טיפול פסיכולוגי, שיקומי, קבוצתי ואחרים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול