תחושה לא טובה אחרי אימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/12/2015 | 04:38 | מאת: מני

שלום, אני בן 39 ללא בעיות רפואיות, מתאמן 3 - 4 פעמים בשבוע ריצה 20 - 30 דקות בדופק אירובי, לפעמים עושה אימון אינטרוולים (אנאירובי), מרגיש קושי בזמן ריצה אבל הרגשה כללית טובה. לאחרונה לאחר האימון, אם ריצה או רק תרגילים אני מרגיש לא הכי טוב.יש לי תחושה רעה בגוף כאילו משהו לא טוב עומד לקרות, אולם לא מרגיש עייפות, חולשה או כאבי שרירים, אבל כן מרגיש מעט מסוחרר (תחושה שיותר דומה לשיכרות). אני חושב שזה משפיע עלי גם בזמן ריצה רק מכיוון שאני יודע שהתחושה הלא טובה תגיע אחרי. חשוב לציין שיש לי אנמייה קלה עם המוגלובין נמוך בין 11 ל - 12. בכל מקום שאני קורא או מנסה לברר אני תמיד מגיע לנקודה שיש לי בעיה בלב או אי ספיקת לב או בעיה אחרת בלב, וזה דיי מפחיד. היכן להתחיל לבדוק, איזה בדיקות לדעתך אני צריך לעשות? (כמובן שקבעתי תור לרופא כבר, אבל אשמח לשמוע את דעתך). האם יכול להיות שאני מצליח להתאמן כך אם יש לי אי ספיקת לב? תודה.

שלום מני, תודה על פנייתך. חשוב לציין שאינני רופאה וזוהי רק חוות דעתי וכי חשוב ביותר שתלך להיבדק בהקדם. לפי מה שאתה מספר, שאינך מרגיש עייפות או חולשה אלא רק סחרחורות, זה לאו דווקא משהו לבבי וקרוב לוודאי לא מאפיין אי-ספיקת לב שזוהי מחלת לב בשלבים מתקדמים יותר. סחרחורות יכולות לנבוע מהרבה גורמים ואני מאמינה שהרופא ישלח אותך לסדרת בדיקות על מנת למצוא את הגורם שלך. אנמיה אכן יכולה לגרום לקושי בזמן מאמץ, אך לדעתי האנמיה שלך לא חמורה דיה על מנת להשפיע ולדעתי היית מרגיש עייפות, קוצר נשימה וחולשה ולא רק סחרחורות. הרופא לבטח ימליץ לך לבצע בדיקת מאמץ (ארגומטריה) ואקו לב על מנת לשלול משהו לבבי. לבינתיים, הייתי ממליצה לך למתן את האימונים ולהימנע מלהגיע לתחושה הלא טובה הזו. לאחר הביקור אצל הרופא וביצוע הבדיקות וודאי תוכל להירגע ולחזור לשגרת האימונים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני