לחץ בחזה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

31/10/2015 | 14:02 | מאת: מעיין

שלום, לפני כארבע שנים עברתי משבר אישי. כתוצאה מכך, במשך שנה בערך חוויתי המון צער וגם כאבים בחזה. מצבי השתפר והכאבים נעלמו, אבל עדיין מדי פעם במצב של לחץ הכאבים חזרו. לאחרונה, אני חשה כאבים כל הזמן. מדובר בתחושה של אי נוחות בצד שמאל של החזה בחלק התחתון של הצלעות. התחושה הזאת מתעצמת כשאני תחת לחץ, אבל לפעמים אני חוטפת את זה גם כשאני מאוד שלווה. אני מתעוררת לפעמים עם הכאבים בבוקר. בניגוד לעבר, קשה לי יותר להרגיע את האזור, ולפעמים במהלך חצי מהיום הכאב עדיין לא נעלם. כשאני יושבת עם אנשים וצוחקת בדרך כלל לא מרגישה את הכאב. אני ספורטאית, צעירה, תזונה מעולה, אף פעם לא חולה. אתמול חלמתי חלום רע וכשהתעוררתי החזה ממש כאב, וגם יד שמאל. עשיתי מתיחות, שתיתי, מדיטציה ונרדמתי בחזרה. כשקמתי הייתי בסדר, יצאתיישבתי בשמש עם חברים, אבל עדיין אני מרגישה תחושה עמומה של הכאב לאורך כל היום. ברור לי שגם מצב קל של לחץ יחזיר את הכאב. מה לעשות?

מעיין שלום רב, מתנצלת על העיכוב בתגובה. אינני רופאה ולא אוכל לסייע לך. ממליצה לך בחום לפנות לרופא המשפחה ולבקש לבצע בדיקות על מנת לשלול מחלה לבבית. עושה רושם שזה נובע מחרדה (לעתים הסממנים זהים לאלה של אירוע לב) אך על מנת להרגיע אותך ישנן מספר בדיקות פשוטות (כמו בדיקת מאמץ ואקו לב) באמצעותן ניתן לאשש/לשלול חשד למשהו לבבי. מאחלת לב בריאות והמשך אורח חיים בריא יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני