החלפת מסתם אורטלי ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/03/2014 | 00:19 | מאת: רומן

לפני מספר שנים ביצעתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי עקב מום מולד. מאז אני מבצע פעילות גופנית אירובית ושומר על אורח חיים בריא אני מעוניין לבצע פעילות הכוללת אימוני כוח על מנת להשיג היפרטרופיה ועלייה במסת השריר אך הרופאים לא ממליצים להרים משקל והם חלוקים בדעתם על כך חלקם אומרים לא להרים משקל כלל חלקם אומרים להרים בצורה מתונה (RM 10 ) וכו' . השאלה שלי היא מה ההבדל ומדוע בפעילות אירובית אין שום הגבלה לא מבחינת עצימות או דופק אך עומת זאת באימוני התנגדות אני מוגבל ע''י הקרדיולוג ? תודה מראש

רומן שלום, בעיקרון לאחר החלפת מסתם אפשר לחזור לפעילות רגילה. איננו ממליצים על אימוני כוח מסיביים לאף אחד כי היפרטרופיה זה אינו דבר בריא אך תרגילי התנגדות בעצימות מתונה מומלצים לכולם גם לאחר החלפת מסתם (במידה והמסתם מתפקד בצורה סבירה ואין דליפה חמורה). מומלץ לשלב עם אימון אירובי מתון מספר פעמים בשבוע. רצוי כמובן לקבל הדרכה מקצועית. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני