פעילות גופנית לאחר הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/09/2013 | 09:43 | מאת: רותם

שלום יעל. בן 40, הפסקתי לעשן לפני מספר שבועות לאחר שנים רבות של עישון קופסא ליום. כתוצאה מכך, הכושר הגופני האירובי שלי היה גם הוא לא גבוה. היו תקופות בהן הקפדתי לבצע הליכות ממושכות אבל לגבי ריצה - כלל לא. כמה דקות הספיקו לי כדי להתנשף קשות וליפול מהרגליים. עכשיו, משהסיגריות מאחורי, החלטתי לקחת עצמי בידיים ולהתחיל לרוץ. לפני חודש התחלתי מחמש דקות. כיום עומד כבר על 20 דקות. רץ 3-4 פעמים בשבוע ומדי שבוע מעלה ב 3-4 דקות. זה לא קל. העובדה שעישנתי שנים רבות כל כך ניכרת אבל אני מתמיד בינתיים ברצון להשתפר לאט לאט. שאלתי - האם יש לך המלצות כלשהן בענין הפעילות האירובית לאנשים שהם אחרי הפסקת עישון דווקא (ואין להם רקע ספורטיבי משמעותי). חן חן ותודה על הפורום, התשובות שלך מרתקות.

הי רותם, ראשית ברכות על ההחלטה להפסיק לעשן! ועל ההחלטה להתחיל פעילות גופנית קבועה! זה שהגעת כבר ל- 20 דק' ריצה זה בהחלט מכובד, אין ספק שאתה בדרך הנכונה ועם התמדה כזאת תוכל לרוץ כמה שתרצה בהמשך. כמה המלצות לאנשים בגילך לאחר הפסקת עישון: 1. מומלץ לבצע אחת לשנתיים בדיקת מאמץ. לעישון יש השפעות מצטברות על העורקים הכליליים ללב וכדאי לבדוק שאין חשד להצרויות. 2. כנראה שאתה מבצע את זה כבר כבר אבל רצוי שתמשיך להעלות את משך הפעילות בין 30-60 דק'ובמקביל להעלות את המהירות בהדרגה (רצוי לא להעלות את משך הפעילות והמהירות באותו אימון אלא לתת לגוף להסתגל מספר אימונים). 3. תקבע לעצמך מטרות אשר ניתן להשיג ואל תמהר להשיגן. לעתים תחושת ההצלחה גורמת להיסחף ולהתחיל להתאמן באינטנסיביות שלבסוף נעלמת מהר כפי שהיא באה. 4. מאחר ולא רצת בעבר שים לב שאתה רץ עם נעליים נוחות וטובות, רצוי על משטחים נוחים (כגון חוף ים, מסלולי ריצה ולא על אספלט כמה שניתן) מאחר ועלולות להיווצר בעיות אורטופדיות למיניהן, הנפוצות יותר: כאבי ברכיים, גב ושברי מאמץ. מקווה שעזרתי, שתהיה שנה טובה, שנה של כושר ובריאות. יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני