דופק נמוך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/07/2013 | 14:27 | מאת: בוריס

היי יעל. אני כמעט בן 25 ומתאמן מזה כ-8 שנים. חוץ מטניס בצעירותי לא עסקתי בספורט תחרותי, אבל בשנים האחרונות הגעתי למצב שאני מתאמן 6 פעמים בשבוע(4 אימוני כוח עם משקולות ועוד 2 אימוני אירובי של ריצה ואופניים). בד"כ אני מרגיש מעולה, כל שנה מבצע ארגומטריה כאשר לפני שנתיים התגלתה אצלי הפרעת קצב קטנה(זה מה שאמרה הקרדיולוגית)- נשלחתי לאקו לב וייצא תקין. מזה כיומיים הרגשתי מין עקצוצים באזור הלב ובגב באזור השכמה(כאבים כאלה לפעמים אני מרגיש בזמן ריצה ואז אני מפסיק ישר) ולכן בכל מקרה ביצעתי אק"ג ויצא לי דופק 41. אני יודע שלספורטאים יש דופק נמוך אבל הרופאה שלי אמרה שזה קצת יותר מדי..אני משער לעצמי שזה בגלל עומס האימונים..הייתי רוצה לשמוע את דעתך ואת עצתך בעניין זה.. תודה מראש!

הי בוריס, דופק נמוך אכן יכול להיות כתוצאה משנים רבות של מאימונים אינטנסיביים אך ייתכן וגם קודם לכן הוא היה נמוך... הבעיה עם אימוני כוח אינטנסיביים היא עיבוי שריר הלב העלול להגיע למצב של הקטנת החדר בלב, ירידת אספקת הדם לגוף, עלייה בלחץ דם וכד'. אך מאחר ועשית אקו לב והוא היה תקין, ייתכן והכל בסדר. הדופק הנמוך לכשלעצמו יכול גם להוות בעיה, מאחר וייתכן והלב לא יהיה מסוגל לספק מספיק חמצן בדופק נמוך או שתיווצר בעיה חשמלית בלב העלולה להפריע ללב להתכווץ. עם דופק נמוך מאוד לרוב מרגישים חולשה, עייפות או סחרחורות (לעתים רחוקות עילפון). במקרים מסוימים משתילים קוצב לב הדואג לכך שהלב לא ירד מדופק מסוים ויתכווץ כראוי. כמובן שכל מה שאמרתי לאו דווקא תקף לגביך! עליך להיות במעקב אצל קרדיולוג על מנת שיבדוק מה מצבך. ישנם אנשים שחיים עם דופק כמו שלך בלי שום בעיה. לא ברור לי מהו משך כל האימון שלך ומהי מידת האינטנסיביות, אך לא רצוי להגזים באימונים בכל מקרה. זה לא בריא ללב וגם לא לשרירים ולמפרקים שלך. בברכה, יעל

18/09/2013 | 16:09 | מאת: U.k

בן 65 פעילות גופנית רבה ומגוונת, הליכה שחיה אופניים מדרגות. עברתיי צינטור לחץ דם 133/84 דופק 58 האם תקין ?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני