פעילות בעודף משקל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/12/2012 | 17:39 | מאת: דודי

יש לי עודף משקל BMI מעל 30 . בעבר היתה לי עליה בערכי הסוכר לפרק זמן קצר לערכים שלא עלו על 120 בצום. כיום הסוכר תקין כולסטרול וטריגלצירידים בגבולות הנורמה. אני מבצע פעילות גופנית סדירה בחדר כושר ויש לי מגבלה לבצע פעילות ארובית ממושכת בגלל שחיקת סחוס בברך. גם פה יש שיפור משמעותי בעקבות חיזוק השרירים באיזור הברך. לאחר 4 חודשים אני מרגיש מצוין יש יותר חיוניות וקל לי יותר בכל פעילות שאני מבצע. אני גם מצליח לרדת יפה באחוזי השומן בגוף ביחס להתחלה. אך אין ירידה במשקל לפעמים אני אפילו עולה במשקל כנראה בגלל עליה במסת שריר. האם אני פועל טוב? והאם יכול להיות שאני מגזים עם המשקלים ואולי כדאי לעבוד על משקלים קטנים יותר והרבה חזרות. אני מוטרד קצת מעלייה במסת הגוף בגלל הכאבים בברכים, אני פוחד מנזק נוסף.

דודי שלום, ראשית אני מתנצלת עם העיכוב בתגובה. ציינת בעיה עם פעילות אירובית ממושכת, אך אני מקווה שבכל זאת אתה מבצע פעילות אירובית כל שהיא. ללא פעילות אירובית, הירידה במשקל תיעצר לחלוטין. אני מציעה שתנסה לבצע הליכות/אופניים בחדר הכושר אפילו לזמנים קצרים, כגון 10-20 דק' בכל פעם, ותחזור על כך בין פעמיים לשלוש בכל אימון על מנת לצבור שריפת קלוריות נאותה. אינני יודעת אילו משקלים אתה מרים כי לא ציינת, אבל אין סיבה לעבוד על משקלים מאוד גבוהים, וודאי אם יש בעיה במפרק כלשהו. מספר החזרות המומלץ לעבוד על כוח שריר (לא על עיבוי שריר) הוא בין 8-10 וכמובן שצריך להתאים את ההתנגדות הדרושה. אם אתה מעל גיל 50 אז מומלץ אפילו 10-12 חזרות. אם אתה מרגיש עומס על הברכיים בתרגילים מסוימים, אז תוריד משקל ותוסיף חזרות. מקווה שעזרתי, בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני