חזרה לאימוני קאראטה לאחר אירוע לבבי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/08/2012 | 18:20 | מאת: ליאור

שלום, במהלך אימון קאראטה חשתי לחץ בחזה בעקבותיו פוניתי לבי"ח שם עברתי צינתור והשתלת 4 סטנטים. שאלותי הן: האם אוכל לחזור ולהתאמן? (פעמיים בשבוע, שעה וחצי כל אימון) אם כן, איך עלי לחזור בהדרגה?

ליאור שלום, אינני יכולה לענות לך באופן פרטני מאחר והשאלה שלך די כללית ואני לא מכירה את המקרה שלך. באופן כללי, אני לא הייתי ממליצה על חזרה לאימוני קרטה עקב אופי האימון אך זה תלוי במספר גורמים: 1. מתי היה האירוע והצנתור? 2. מהו המצב הלבבי אחרי הצנתור? (מידת הפגיעה בשריר הלב, האם יש עוד חסימות, היכן היו החסימות?). 3. האם ביצעת מאז בדיקות הכוללות אקו ובדיקת מאמץ? 4. גורמי סיכון נוספים: גילך, לחץ דם, סכרת, עישון וכד'. 5. האם חזרת לפעילות גופנית כלשהי? אני ממליצה בחום שתצטרף לאחד ממכוני שיקום הלב בארץ על מנת שתקבל תוכנית אימונים המותאמת לך באופן אישי. שם תוכל להיות במעקב ופיקוח רפואי לתקופה מסוימת ולקבל המלצות מהרופא ומהפיזיולוג לגבי ההמשך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני