שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/11/2008 | 22:08 | מאת: שרון

אני בת 19, עברתי לפני שנתיים בדיקות לאשר שאני יכולה להתאמן והתוצאות היו חיוביות. לא זכור לי מה היה שם הבדיקה אבל אני זוכרת שהלכתי על הליכון עם אלקטרודות מחוברות לחזה ולגב. כמו כן, עשיתי גם א.ק.ג. שיצא תקין, וכל כמה חודשים במהלך השנים האחרונות נבדקתי ע"י רופא שבדק אותי בין היתר גם בסטטוסקופ. אני מתאמנת הרבה ונהנית מזה. הבעיה היא שהשבוע במקרה נבדקתי ע"י רופא. הוא הקשיב ללב שלי במשך מס' שניות וטען שיש לי רשרוש בלב ושאסור לי להתאמן :( אחרי שהסברתי לו על היסטוריית הבדיקות התקינות שלי הוא אמר שייתכן וזה בגלל שיש לי אנמיה בגלל מחסור בברזל. הייתכן? אם כן, האם זה הפיך? בינתיים עד שאני אעבור אקוקרדיוגרפיה מותר לי לעשות יוגה לפחות? תודה!

שרון שלום רב, אינני יכולה לענות לך לגבי הקשר בין רשרוש בלב ואנמיה. אנא התייעצי עם אחד הרופאים בפורום לגבי זה. לגבי הפעילות הגופנית, במידה והרשרוש הוא בעקבות בעיה במסתמים צריך לבדוק את חומרת הבעיה במסתמים. אם יש דליפה חמורה, יש לבצע פעילות גופנית קלה. בפעילות גופנית נמרצת הלב לא יוכל לספק את כמות הדם הנדרשת עקב הבעיה במסתם. הדבר יבוא לידי ביטוי בקוצר נשימה ועייפות. במידה והבעיה איננה חמורה (מה שנקרא קל או בינוני) אין מניעה מביצוע פעילות גופנית אירובית מתונה ולשים לב לסימפטומים כגון קוצר נשימה. במידה והרשרוש קשור לאנמיה ולא למסתמים, יש לטפל קודם באנמיה. אם תבצעי פעילות גופנית ללא טיפול, תרגישי חולשה ועייפות במאמצים קצרים. בכל מקרה, לבינתיים, אין שום סכנה בביצוע פעילות כגון יוגה, פילאטיס, פלדנקרייז וכד' אשר אינם מהווים עומס על המערכת האירובית. לאחר שתבצעי את האקו, אל תהססי לפנות אליי שוב להתייעצות. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

28/11/2008 | 11:18 | מאת: שרון

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני