יעל חייב אבל חייב עזרתך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/06/2012 | 22:42 | מאת: אילי

פעם שעברה שאלתי אותך איך משפרים כושר אירובי של שחקן כדורגל ואמרת לי שהתייעצת עם קולגה שלך בשם צור קסטל. אני מאוד אשמח אם תתייעצי איתו בקשר לשאלה הבאה שלי, כי התשובה הקודמת באמת היתה מאוד מפורטת ועזרה לי מאוד. נשאר לי 4 שבועות (בערך) לתחיל אימוני הכדורגל. יש מספר סוגי אימונים שאני מכיר ויודע לעשות. 1.ריצת נפח- ריצה ארוכה 2.ריצת אינטרוולים שלימדת אותי 3.ריצות למרחקים קצרים, כח מתפרץ+ספרינטים, ריצה כנגד התנגדות 4.אימון תחנות בחוף הים. 5.אימון פליאומטרי. אשמח אם תסביר/י לי פחות או יותר מה לעשות כל שבוע: לדוגמא בשבוע ראשון אימון פליאמטרי, בשבוע אחרי זה חוף ים וכו'. בטח גם יהיה מצב שתגיד לי שאימון אחד מתאים לשבועיים לדוגמא. גיל:22 המטרה:להכין את הגוף לתחילת העונה(אימונים קשים), והכנת הגוף לעונה עצמה. אתה חייב לעזור לי, רציתי שפיזיו ייתן לי תוכנית, אבל אשמח מאוד אם תגיד לי פחות או יותר מה הסדר של האימונים ואני כבר יגוון בתרגילים. תודה רבה רבה רבה שבתאי

שבתאי שלום, להלן התשובה כפי שקיבלתי מצור: כרגע עליך להתמקד בריצות קלות 3-4 פ"ש של עד 30 דק', להוסיף 2-3 פ"ש 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר ופעמיים בשבוע תרגילי כוח לפלג גוף עליון בחדר כושר ( לחיצת חזה, כתפיים, חתירה פולי וכו') או פשוט 3 סטים של עליות מתח, שכיבות סמיכה וכפיפות בטן. בנוסף הוא יכול להתחיל תרגילי טכניקה אישית עם הכדור. תרגילים פליאומטריים אינם משולבים בשלב זה של העונה מפני שהם דורשים כוח וכוח מתפרץ והגוף עדיין אינו מוכן להם. בעוד 4 שבועות כשיתחילו האימונים עם המאמן יתחיל שלב המקדים לעונה שבו אימוני הכושר עולים לרמה גבוהה וכוללים אימוני כוח, מהירות ואימונים פליאמטריים ברמה גבוהה. ביי, צור

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני