תודה לך יעל....ועוד שאלה לי אליך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/03/2012 | 16:36 | מאת: אביבית

הרופא הקרדיולוג אמר לי שמותר לי לעשות כל פעילות (להזכירך מדובר במחלת שריר הלב המורחב חדר שמאל) אני בת 53 פעילה ועדיין (ברוך השם) אין לי תופעות של קושי נשימה או כל מיני בצקות. אני רכשתי כעת מכשיר הליכה ואני הולכת עליו כל יום שעה, האם הפעילות האירובית הזאת מספיקה או שעלי לעשות עוד פעילות שעליה את ממליצה לחזק את שריר הלב ??? תודה לך על כל הסבלנות וחג שמח

אביבית שלום, הליכה כשעה ביום בקצב בינוני בהחלט מספיקה לכושר האירובי. מומלץ להוסיף כ- 2-3 פעמים בשבוע תרגילים לחיזוק השרירים. תוכלי לבצע אותם באמצעות משקוליות יד, גומיות או ללא מכשירי עזר. תרגילי החיזוק נועדו לשפר את המערכת השרירית, להעלות את סיבולת השריר, לשפר את התפקוד ואיכות החיים ולמנוע הדלדלות של מסת עצם ושריר המתרחשת עם השנים. רצוי לבצע כ- 6-8 תרגילים שונים (כגון: תרגיל לחיזוק שרירי הכתפיים, הגב, החזה, הזרועות, הירכיים, הבטן וכד'). אין לבצע תרגילים עם עומסים גדולים (כלומר משקולות כבדות או התנגדות גבוהה) והמאמצים צריכים להיות דינמיים, כלומר עם תנועה. לא לבצע תרגילים סטטיים, כאלה שמחזיקים ללא תנועה. תוכלי לקרוא על כך עוד במאמר שפורסם פה בפורום: תרגילי כוח לחולי לב. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני