פעילות אנרובית+ארובית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/12/2011 | 02:02 | מאת: אנה

אני בת 25 מתאמנת בחדר הכושר כבר מספר שנים, אני עושה 3-4 פעמיים בשבוע ספינינג 45-50 דקות ואז עוד חצי שעה אימון משקולות. עד לא מזמן אחרי האימון הייתי חוזרת הביתה עם האוטו אבל מכרתי אותו ועכשיו אני חוזרת ברגל(אוטבוס לא מגיע לאזור). אני יודעת שאפשאר ואפילו מומלץ אחרי אימון לעשות הליכה/ריצה קלה גם כדי לפזר חומצת חלב וגם זה יכול להיות תוספת טובה של אירובי. עכשיו הבעיה שאני חוזרת הביתה וזו דרך של 15 דקות הליכה אבל היא ממש בעלייה, אני הולכת בקצב קל כדי לא להעמיס על השרירים. האם ההליכה הזאת יכולה לתרום לי בכלל?(שאני מגיעה הביתה אני עושה מתיחות), תני לי כמה טיפים בנושא ואם תוכלי גם לפרט זה נושא חשוב לי :) 2.בפורום של חורש דור חיים ראיתי שהוא ממליץ על שימוש במקלחת חמה וקרה: מים חמים מספר דקות ואז מיד מים קרים מספר דקות,2-3 דקות בכל מים ושניים שלושה סטיים כאלה. האם את בעד שיטת התאוששות זו לאחר אימון גופני קשה? הוא אומר שזה גורם להזרמת דם טובה לשרירים? דעתך בנושא? גם בנושא הזה אם תפרטי זה מאוד יעזור לי. תודה רבה

אנה שלום רב, מקווה שהבנתי את השאלה, אנסה לענות לך. אם את רוצה לשפר את הכושר, אז מדוע את הולכת בקצב קל בעלייה? נשמע לי שאת בכושר מצוין (את עושה ספינינג שזה קשה) ולכןלא ברור לי מדוע את חוששת להתאמץ בעליה. כל מאמץ שתעשי תורם במשהו. הליכה בעליה תורמת לשיפור הסיבולת האירובית וכן לחיזוק שרירי הרגליים. לדעתי אין לך מה לחשוש מכך שהשרירים ייתפסו או ייפגעו, כי אם את עושה ספינינג, הרי השרירים האלה של הרגליים, חזקים מספיק. מצוין שאת עושה מתיחות על מנת לשמור ולשפר את טווח התנועה במפרקים והגמישות. לגבי השאלה השנייה. אינני מכירה את נושא המקלחות החמות והקרות לסירוגין. כמובן שהייתי סומכת על דבריו של חורש ובפעם הבאה שאראה אותו אתעניין בנושא בשביל ללמוד עליו. בברכה, יעל

02/12/2011 | 20:30 | מאת: אנה

המטרה שלי בהליכה הביתה היא על מנת לפזר חומצת חלב ולגרום שלחרור אחרי האימון, לא על מנת לשפר את הכושר. 2.אשמח לשמוע את דעתך בנושא מקלחת חמה וקרה לסירוגין אחרי שתדברי עם חורש. תודה רבה לך

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני